КРИЗА У КАНАДИ: Ер Трансат отпушта још 40 одсто запослених, односно 2.000 људи

Танјуг

10. 09. 2020. у 22:33

КАНАДСКА компанија Ер Трансат са седиштем у Монтреалу намерава да отпусти 2.000 људи, односно 40 одсто свог особља.

КРИЗА У КАНАДИ: Ер Трансат отпушта још 40 одсто запослених, односно 2.000 људи

Фото: Танјуг/АП

Председник и извршни директор компаније Жан-Марк Устас навео је у свом саопстењу за јавност да је неопходна посебна владина помоћ за опстанак авио индустрије.

"Како Канада одржава нека од најстрожих ограничења на границама, а карантин се и даље примењује за повратак, време је да влада посебно подржи авио индустрију како би дугорочно очувала конкурентност авио индустрије у Канади“, рекао је директор компаније.

"Ограничења путовања, неизвесност која остаје у погледу датума када ће се границе поново отворити, како у Канади, тако и на дестинацијама које корпорација служи, као и потреба за мерама у карантину и физичким дистанцирањем стварају велику несигурност у вези са потражњом за остатак фискалне 2020. и фискалне 2021. године“, навео је Уштас.

У последњем тромесечју приходи су опали за 98,6 одсто у поређењу са истим тромесечним периодом 2019.То је резултирало нето губитком од 45,1 милион долара (1,20 долара по акцији), у поређењу са губитком од само 1,5 милиона долара (4 цента по акцији) у трећем кварталу 2019. године.

Током последњег квартала завршеног 31. јула, авиони компаније Ер Трансат били су у служби само недељу дана. Неки летови настављени су 23. јула након обуставе 1. априла.

Трансат опслужује 11 европских дестинација у Француској, Великој Британији и Португалу, као и Мексику, Доминиканској Републици и Хаитију. Такође нуди програм који повезује Монтреал, Торонто, Калгари и Ванкувер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)