НЕУСПЕШНА ПРОБА СИСТЕМА ЗА УЗБУЊИВАЊЕ: Немачка пала на испиту, грађани нису ништа чули

Танјуг

10. 09. 2020. у 20:33

НЕУСПЕШНА ПРОБА СИСТЕМА ЗА УЗБУЊИВАЊЕ: Немачка пала на испиту, грађани нису ништа чули

Фото: Танјуг/АП

НЕМЦИ су овога јутра били тихи и нису користили ауто сирене да би допринели пробама система за јавно узбуњивање, али је традиционална немачка ефикасност овога пута пала на испиту, јер системи у већини градова нису функционисали.

Немачке власти су најавиле неколико дана унапред да ће данас вршити контролу и пробе система за јавно узбињивање, што подразумева пуштање сирена за најаву ваздушних напада, покретање бројних апликација на мобилним уређајима, активирање алтернативних канала за рано упозорење на опасност, школе и факултети су били дужни да обавесте ђаке и студенте да буду спремни, а удружења за заштиту животиња упозорена су да заштите своје штићенике од узнемирујуће, неуобичајене буке, преноси АП.

Међутим, у већини градова није се догодило ништа.

Надлежне немачке службе одбиле су да да детаљно образложе због чега су током пробе затајили системи за јавно узбуњивање у већини градова у Немачкој, али је министарство унутрашњих послова нешто касније саопштило да су "технички проблеми" разлог и да ће се спровести свеобухватна истрага о овом случају.

Између осталих, поводом неуспешне пробе, огласило се и Удружење глувих и наглувих Немачке кратком, шаљивом изјавом: "Ми нисмо ништа чули".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)