ОГЛАСИО СЕ ЛАВРОВ: Ево шта каже Русија о споразуму Београда и Приштине

Танјуг

09. 09. 2020. у 14:45

ОГЛАСИО СЕ ЛАВРОВ: Ево шта каже Русија о споразуму Београда и Приштине

Фото: Танјуг

РУСКИ министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да Русија подржава сваки споразум који добровољно постигну Београд и Приштина, изјавио је данас руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.

-Ми ћемо, наравно, као што је председник Владимир Путин више пута рекао, чврсто подржавати Србију у корацима за које сматра да је неопходно да предузме у оквирима Резолуције 1244 Савета безбедности УН и подржаћемо све споразуме добровољно постигнуте између Београда и Приштине-рекао је Лавров на прес конференцији.

Он је указао на неопходност реализације већ постигнутих споразума и подсетио да је 2013. године, уз посредовање ЕУ, постигнут споразум Београда и Приштине о стварању Заједнице српских општина.

-Европска унија је у том тренутку била веома поносна на ово достигнуће, ми смо то такође поздравили, у суштини, то је био важан корак-рекао је Лавров.

Он је истакао да је седам година прошло а да у том погледу ништа није учињено и да Москва на то подсећа.

-Надамо се да наше колеге из Европске уније неће заборавити да је њиховим посредовањем постигнуто нешто што власти у Приштини потпуно игноришу-истакао је Лавров.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Varto Marx

09.09.2020. 16:56

Lavrov naravno podrzava Srpsku vladu. Samo Srpaka vlada nesmije ni slucajno priznati Kosovo i Metohiju kao drzavu. Tu se pita Russija i recice Kosmet za republiku N J E T. Tu cvrsto odlucuje Russija.

Ljube

09.09.2020. 17:55

Uopste ne sumnjam da se Lavrovu ne dopada ovaj sporazum ,i sam je ucestvovso sigurno u sprovodjenje istog .Zalaze se za svoj jevrejski rod .Naravno da rade zajedno u dogovoru ,jer je i Rusiji stalo da Tramp ostane na vlasti ,a i da ima Izrael u svoju korist.

Djordje Stepanov

09.09.2020. 22:39

Dragi Vladimire Vladimorovicu....postoji samo jedan logičan zaključak za sve... Naši očevi i dede...nisu završili "posao" sa tamnim silama....još 1944/45 Zato sledeci put...ne treba imati milosti...I razumevanja...vec se podpuno posvetiti...diferencijaciji...I unistenju...sljama....koji se opet povampirio.