ПЕСКОВ: Без уобичајене Путинове конференције ове године

Танјуг

09. 09. 2020. у 08:48

ТАДИЦИОНАЛНА годишња конференција руског председника Владимира Путина на којој одговара на питања јавности неће бити одржана ове године у уобичајеном формату, али ће неки њени елементи бити додати великој конференцији за новинаре која се одржава у децембру, изјавио је данас портпарол руског Председништва Дмитриј Песков.

ПЕСКОВ: Без уобичајене Путинове конференције ове године

Фото АП

Руски председник традиционално се обраћа јавности на конференцији "Директна линија са Владимиром Путином" на којој одговара на питања која гледаоци постављају телефоном, мејлом, писмима или путем друштвених мрежа, преноси Тас с.

Ипак, навео је Песков, председник је протеклих месеци директно одговарао на питања, због чега би одржавање конференције било сувишно.

-Зато ћемо неке елементе 'Директне линије' који омогућавају председнику да добије повратне информације грађана различитих региона, додати у годишњу конференцију у децембру-рекао је Песков.

Први пут Путин је одговарао на питања у "Директној линији" 2001. године, од када се та конференција одржава стално, а једино није одржана 2004. и 2012. године.

Последњи пут одржана је у јуну 2019. године, а најдужа конференција била је одржана 2013., када је трајала четири сата и 47 минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)