АЛАРМАНТАН АПЕЛ МАРИН ЛЕ ПЕН: Французи, пробудите се!

Горан Чворовић - Стални дописник из Париза

06. 09. 2020. у 23:37 >> 23:35

АЛАРМАНТАН АПЕЛ МАРИН ЛЕ ПЕН: Французи, пробудите се!

Фото: ЕПА

ПОТРЕБНИ сте републици, Французи, пробудите се!

Ову алармантну поруку нацији послала је лидерка Националног окупљања Марин ле Пен у свом говору у недељу, приликом првог политичког обраћања после летњих одмора. Био је ово уједно и први говор као својеврсни увод у кампању, годину и по пре председничких избора.

Две трећине говора, дугог четрдесетак минута, Ле Пенова је посветила безбедносној ситуацији. Из Фрежиса, на Азурној обали, града у коме је на власти њена странка, лидерка Националног окупљања је између осталог истакла да се безбедносна криза огледа и у систематској "антиполицијској кампањи", као и у порасту деликвенције, обрачуна локалних банди, али и у "антифранцуском, па чак и анбителом расизму".

Фото: АП

Актуелног француског председника Емануела Макрона је критиковала и због тога што је, по њеним речима, ослобођено десет хиљада криминалаца који нису до краја издржали казну.

За тешку безбедносну ситуацију окривила је истовремено и "анархичну и неконтролисану имиграцију", али је и нагласила да не жели да повлачи паралеле између странаца који поштују француске законе и оних који то не раде.

Друга важна тема којој је посветила остатак свог говора је економска ситуација. Ле Пенова је нагласила да је тренутно на делу процес распада мондијализма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Drago

07.09.2020. 08:50

Djole,vidi se da si Srbin ,sve znas.Marin le Pen kao njena mlada brilijantna rodjaka mozda i buduci predsednik Francuske kao i njen otac su jako dugo na sceni.Pojedinacno najaca partira Francuske.Francuska je okupirana zemlja i to potvrdjuje bivsi savijetnik Miterana covijek koji je Makrona doveo na vlast izjavivsi sa glas francuskog naroda ni glasanje nemaju nikakvu tezinu

Sale

07.09.2020. 10:29

A zašto alarmantna moliću lepo? Meni se čini da žena zna šta govori. I govori istinu. Ima ne Luvr, nego svi mi ima da opkaljamo koze i ovce ako se konačno neko ne probudi i otera sve ovo što nam napunilo Evropu od severa do juga i zapada do istoka pa nam suju kroz nos svoja "pravila, običaje i zakone" dok uživaju na pare iz naših poreza. Pa dokle ćemo te viruse i parazite da držimo na svojim leđima dok oni rasturaju sve na paramparčad?