ЧУЛИ СУ ОТКУЦАЈЕ СРЦА! Месец дана после експлозије у Бејруту пси нањушили последњег могућег преживелог

Танјуг

04. 09. 2020. у 13:20

ЧУЛИ СУ ОТКУЦАЈЕ СРЦА! Месец дана после експлозије у Бејруту пси нањушили последњег могућег преживелог

Фото: Принтсцреен

ТАЧНО месец дана после катастрофалне експлозије складишта амонијум-нитрата у Бејруту, која је однела 191 живот, спасиоци су јутрос наставили да трагају за једним могућим преживелим.

Потрага међу остацима једне зграде у улици у којој су се некада налазили барови и ресторани почела је јуче поподне, пошто је специјално обучени пас спасилачког тима из Чилеа нањушио некакав траг и појурио ка рушевинама.

У потрази је потом употребљена и камера која покрива 360 степени, а која је убачена кроз један отвор у рушевинама, а онда и звучни детектор, који је јуче забележио могуће откуцаје срца, којих је било 18 до 19 у минуту, али се тај број јутрос смањио на седам.

Иако још није јасно шта је извор тих откуцаја, и минимална могућност да у рушевинама и после толико времена има преживелих веома заокупља пажњу либанске јавности.

- Степен вероватноће да у рушевинама нема никога је 99 одсто, али док постоји и мање од један одсто наде, треба да наставимо потрагу - рекао је један припадник службе цивилне заштите.

Међутим, по речима једног чилеанског добровољца, опрема спасилачког тима из његове земље детектује дисање и откуцаје срца људи, а не животиња, па се, према томе, у рушевинама ипак налази једна преживела особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)