СИН БЕЛОРУСКОГ ЛИДЕРА МЕЊА ГРАД И ШКОЛУ: "Принц Коља" стиже у Москву

Б.В.

03. 09. 2020. у 08:22

"БЕЛОРУСКИ принц Коља", како Николаја Лукашенка (16), најмлађег сина председника Александра Лукашенка зову новинари, наставиће школовање у Москви.

СИН БЕЛОРУСКОГ ЛИДЕРА МЕЊА ГРАД И ШКОЛУ: Принц Коља стиже у Москву

Фото: Printscreen

 Више листова из руске престонице је објавило ову информацију уз напомену да ће "похађати једну од бољих школа у Москви", али без навођења о којој се образовној установи ради.

Пре неколико дана новинари у Минску су објавили да је Николај Лукашенко повукао своје документе из елитног лицеја при Белоруском државном универзитету, где је требало да изучава биологију. Директор те образовне установе Игор Варакс је одбио да коментарише ту информацију.

Хоће ли Коља редовно похађати наставу или "на даљину", засад се не зна.

До ове године Николај је учио у предграђу Минска, у школи у Острошком. Александар Лукашенко је хвалио свог сина Кољу као врло способног и паметног дечака који је већ сада зна одлично енглески, а учи и кинески и шпански. У слободно време је вежбао свирање клавира. Због честог одсуства са наставе, Коља је више учио индивидуално са наставницима него са осталим ђацима у разреду.

НиколаНије мало оних који мисле да је Александар Лукашенко послао свог сина у Русију не само због боље школе, већ и из безбедносних разлога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (4)

Sale

03.09.2020. 08:50

Pa budite sigurni da je to iz sigurnosnih razloga. Šta, čudilo bi vas da zapadne službe ili lokalni kvislinzi ubiju ili otmu dete da bi ga koristili protiv oca? Od naše dece, pobijene 99 godine, pa do Janukovića kojeg su jurili po celoj Ukraini do mora da ga likvidiraju, koliko vam primera treba o tome šta su u stanju? Ili eno vam njihovog piona Nevaljnog, danas više koristan mrtav nego živ.