ДРУГИ ТАЛАС ПРЕТИ ФРАНЦУСКОЈ: Две хиљаде људи оболело за 24 часа од вируса корона

Г. ЧВОРОВИЋ/Од сталног дописника: ПАРИЗ

24. 08. 2020. у 22:39

У ПОСЛЕДЊА 24 сата у Француској је регистровано близу две хиљаде нових случајева заражених ковидом 19.

ДРУГИ ТАЛАС ПРЕТИ ФРАНЦУСКОЈ: Две хиљаде људи оболело за 24 часа од вируса корона

Фото Тањуг АП

Од недеље у 14 сати до понедељка у исто време било их је укупно 1.955. То је више него двоструко мање у односу на дан раније, али треба имати у виду да се понедељком овде увек појављују ниже бројке, јер се недељом тестира много мање људи. Примера ради, то је чак четири пута више него прошлог понедељка.

Проценат заражених у односу на тестиране остао је на 3,6. Близу половине француских департмана (42) има јаку или појачану циркулацију заразе. Регистровано је 337 "кластера", 4 више него у недељу.

Француска у овом тренутку, према решима њеног министра здравња Оливијеа Верана, тестира 725.000 qуди недељно, а има капацитета и за милион.

У болницама је број пацијената и даље у паду: има их 4.690 у односу на 4.709 пре 24 сата. Мђутим, примећен је пораст људи на респираторима којих сада има 399, за разлику од 383 дан раније.

За један дан од корона вируса преминуло је 15 људи у болницама.

Французи се прибојавају другог таласа, после почетка нове школске године и повратка запослених с годишњег одмора 1. септембра. У јеку епидемије било је преко 7.500 болесника на респираторима, а министар здравља је поручио да су сада расположиви капацитети подигнути на 12.000.

Циљ ових информација је био да се грађанство увери у могућности здравствене службе, али нико није миран знајући да би он могао да буде тај који ће попунити статистику.

                                       

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)