ТРАМП У БАЈДЕНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Напустио вас је, пола века Џозеф изневерава Америку

Танјуг

21. 08. 2020. у 00:59

ТРАМП У БАЈДЕНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Напустио вас је, пола века Џозеф изневерава Америку

Фото АП

Председник САД Доналд Трамп критиковао је свог ривала Џоа Бајдена током посете Пенсилванији и његовом родном месту, само неколико сати пре него што је бивши потпредседник требало да прихвати председничку номинацију своје странке.

Трампов говор, који је настојао да истакне „пола века како Џо Бајден изневерава Америку“, такође је имао за циљ да подигне подршку републиканском председнику у тој држави, што би могло бити кључно за победу на поновним изборима у новембру, пише Ројтерс.

„Напустио је Пенсилванију. Напустио је Скрантон", рекао је Трамп стотинама присталица окупљених на периферији Скрантона, где је Бајден рођен.

„Али провео је последњих пола века у Вашингтону, распродајући нашу земљу и узимајући нам радна места и пуштајући остале земље да нам краду посао. Мексико, Кина, сви они", рекао је Трамп.

Трамп је 2016. освојио Пенсилванију са само 45.000 гласова разлике, обећавши да ће вратити послове назад у економски запуштену регију. Али, према недавним анкетама, он тамо заостаје Бајденом за око шест процената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)