ДРСКА И ЛИЦЕМЕРНА ЕУ: Позвала Русију да се не меша у унутрашња питање Белорусије, па се сама умешала за сат времена

Танјуг

17. 08. 2020. у 16:01

ДРСКА И ЛИЦЕМЕРНА ЕУ: Позвала Русију да се не меша у унутрашња питање Белорусије, па се сама умешала за сат времена

Фото Deposiphotos

ИАКО је ЕУ данас позвала Русију да се не меша у унутрашња питања Белорусије, недуго затим је позвала на "детаљну и транспарентну истрагу" навода о злостављању и малтретирању хиљада демонстраната, приведених у Белорусији након спорних председничких избора.

- Ове мирне демонстрације имале су јасне захтеве: пуштање свих незаконито приведених људи, процесуирање одговорних за бруталност полиције и одржавање нових председничких избора - изјавио је највиши дипломата блока, Жозеп Борел, преноси Ројтерс.

Он је додао да протести јасно показују да белоруско становништво жели промене, и да их жели сада.

- ЕУ стоји уз њих - изјавио је Борел.

- Са све више шокантних извештаја о нехуманим условима и поступању у притворима, Европска унија очекује темељну и транспарентну истрагу свих наводних злоупотреба, како би се одговорни привели правди - истакао је Борел.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Mišo Peć

17.08.2020. 17:21

EU,Britanija,Amerika svi oni mogu i poželjno je da se mešaju,ali samo ako može da se Rusija ne meša i ako se jedino ona graniči sa Belorusijom.Makron je zaboravio žute prsluke pa može da se meša,Amerika se bavila kojekakvim podmetanjima u izveštajima CIA da bi naudila nikome drugom do svom predsedniku,zvaničnici Litvanije proglašavaju Lukašenka lažovom i da je bivši predsednik,kako vas bre sve nije sramota,ovo šta radite je bezobrazluk.

Aki

18.08.2020. 06:08

Jaoj kakve promene, žele beloruske energent. Država se brani od nenaoružanih demostranata ali su ovi kobajagi mirni demostrantima i te kako pripremni i obučeni, jer jako je vidljivo gde god pobedi na izborima koji nije u prilogu EU ruši se demonstracijama. Zabrinuta EU žali priveden vojnike, ali rešenje je da svi moraju da odgovaraju za PUČ nasilno rušenje legalno izabrane vlasti i svi umešani direktno treba da osete posledice a Belorusija i Rusija su zato spremne i moćne. Mene čude prenosi naših medija ao navijači su prozapadni a nisu svesni kad taj Svet uđe u kuću više oni nisu gazde.

sima

18.08.2020. 20:04

Ameri i EU bih sve dali samo da uđe Belorusija u Nato,i tako mogli obkoliti Rusiju. To je njihov večiti san? Nažalost im se nikad neće ispuniti. Al kako vidim Rusi su nanišanili celu EU i njihivo nato odavno. Bolesnici iz Natoa pokušavaju baš nemoguće? Koliko je glupa ta organizacija EU i Nato? Takva veličina gluposti valjda i nepostoji.

naranca

20.08.2020. 21:51

Ocigledno je da potlaceni narodi Evrope zele slobodu od EU okupacije i zele je sada.Neprirodna nakaza je usrecila samo jedan narod :) koji nije zasluzio da bude usrecen nikako,zbog starih i novih grehova koje su ucinili (NPR razbijanje Kugoslavije).