ЧЕЧЕНИ ЗАВОДЕ РЕД МОТКАМА: Француска суочена са немилосрдним обичајима азиланата са Кавказа

Г. ЧВОРОВИЋ, дописник "Новости" из Париза

16. 08. 2020. у 22:26

ЧЕЧЕНИ ЗАВОДЕ РЕД МОТКАМА: Француска суочена са немилосрдним обичајима азиланата са Кавказа

Фото: АП

ПРАВО на азил не даје право на прављење хаоса.

То је порука француског министра унутрашњих послова Жералда Дарманена, који је у недељу био у месту Сен Дизије у департману Горње Марне на истоку земље да био одао признање полицајцима који су ухапсили шеснаесторо Чечена.

У четвртак, у обрачуну између породица, Чечена старог тридесетак година напала је група младих из овог места. Младић је лакше повређен, али је чеченска заједница одлучила да реагује, уз позив на освету.

Француске власти су, пресреле њихову комуникацију, па су дан касније, на улазу у Сен Дизије зауставиле и привеле групу Чечена наоружаних металним шипкама и ножевима.

Градске власти Сен Дизијеа су одмах реаговале, не желевши да им се понове сцене урбаног насиља које су пре два месеца трајале неколико ноћи у Дижону. Тада је у једном тренутку дошло чак 170 Чечена у 100 аутомобила да се обрачунају са представницима заједнице Магребљана, који су претходно напали једног младог Чечена. Чула се и пуцњава, а било је и више повређених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Tako ti je to

16.08.2020. 22:58

Kad puštaš ljude u kuću nadajući se da će se prilagoditi lokalnim običajima, redu i zakonu. Prije ili kasnije, osoba koja je emigrirala u novu sredinu će nastojati da stvori okruženje onako kakvo je bilo u mijestu iz koga je pobjegao i okruženje zbog koga je pobjegao.

Sale

17.08.2020. 08:12

E pa ovi su vam oni koji su učestvovali u scenariju Kosovo u Čečeniji al nije im uspeo pa su posle vidi Bože kao "bedni azilanti" na zapad pobegli. A sad su oni i njihova braća šiptari jedan od najvećih problema na zapadu.