ИЗБОРИ У САД: Америчка пошта упозорава на ризике дописног гласања

Танјуг

15. 08. 2020. у 12:20

АМЕРИЧКА пошта упозорила је савезне државе да би требало да обезбеде више времена за пребројавање тих гласова за преседничке изборе у САД, на којима би у новембру чак половина америчких бирача могла да гласа путем поште због пандемије корона вируса.

ИЗБОРИ У САД: Америчка пошта упозорава на ризике дописног гласања

Фото: АП

Најмање четири савезне државе, Мичиген, Пенсилванија, Калифорнија и Вашингтон, добиле су упозорење америчке поште да постоји "значајан ризик" да бирачи неће имати довољно времена да испуне своје листиће и врате их на време по садашњим државним прописима, који им омогућују да затраже листиће свега неколико дана пре избора, преноси Ројтерс.

Постоји могућност да би значајан број дописних гласова на изборима 3. новембра могао остати непребројан ако стигну прекасно, наводи се у писмима упозорења.

"Државни и локални изборни званичници морају да узму у обзир наше оперативне стандарде и препоручене временске рокове", рекла је портпаролка Америчке поште Марта Џохнсон, не прецизирајући колико је држава добило писма упозорења, наводи Хина.

Председник Доналд Трумп противи се новчаном помагању поште или дописног гласања у склопу пакета помоћи привреди због корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)