КО СУ КОЛОВОЂЕ ПРОТЕСТА У БЕЛОРУСИЈИ: Лукашенко открио све о изазивачима хаоса

Novosti online

14. 08. 2020. у 18:39

КОЛОВОЂЕ уличних протеста у Минску су особе из иностранства, рекао је председник Белорусије Александар Лукашенко на састанку са члановима Савета безбедности са којима је разговарао о протестима у земљи, преноси белоруска државна агенција „Белта“.

КО СУ КОЛОВОЂЕ ПРОТЕСТА У БЕЛОРУСИЈИ: Лукашенко открио све о изазивачима хаоса

Фото: ЕПА

- Данас потпуно јасно видимо шта се дешава. Видимо актере догађаја. Као што смо и говорили, организатори свега тога су људи из иностранства. У првим редовима су људи са криминалном прошлошћу, и то поприличном. Па и наши – негде су деца, негде и нису - рекао је Лукашенко током састанка са члановима Савета безбедности.

Он је истакао да не може рећи да се ради о катастрофи, али проблема не мањка.

- Још једном се враћамо на стање ствари у Белорусији, првенствено у Минску. Не кажем да се догодила нека катастрофа или да је ситуација превише напета, али проблема има довољно као и питања која се морају решити - рекао је белоруски лидер.

Лукашенко је позвао полицију да буду пажљивији према демонстрантима.

- Ако је човек пао и лежи, не треба га тући - поручио је белоруски лидер.

Он је рекао да полиција мора имати „кочницу“.

Лукашенко је такође позвао демонстранте да се зауставе и да омогуће власти да успоставе ред у земљи. Он је такође позвао грађане Белорусије да не излазе на улице због протеста који се настављају.

Подсетимо, протести у Белорусији не јењавају од недеље, када је на председничким изборима још једном победио Александар Лукашенко. До сада је једна особа погинула, док је већи број повређен.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)