ЦЕО ГРАД ПОД МЕРАМА ЗБОГ ЈЕДНОГ ЗАРАЖЕНОГ ВИРУСОМ КОРОНА: Ким Џонг Ун укинуо карантин

Новости онлине

петак, 14. 08. 2020. у 10:13

ЦЕО ГРАД ПОД МЕРАМА ЗБОГ ЈЕДНОГ ЗАРАЖЕНОГ ВИРУСОМ КОРОНА: Ким Џонг Ун укинуо карантин

Фото АП

СЕВЕРНОКОРЕЈСКИ лидер Ким Џонг Ун укинуо је данас тронедељни карантин уведен граду Кесонгу и околним областима, уведен након што је мушкарац који се вратио из Јужне Кореје прошлог месеца имао симптоме корона вируса.

Ким је саопштио ту одлуку на седници политбироа на којој се разговарало о пандемији корона вируса и одговору на поплаве и обилне кише које су погодиле ту земљу, преноси Ројтерс позивајући се на севернокорејску КЦНА агенцију.

Ким је нагласио да би јаче контроле граница требало да остану на снази и наредипо заједницама да не прихватају никакву спољну помоћ везано за прошлонедељне поплаве.

"Ситуација када се ширење корона вируса погоршава захтева од нас да не прихватамо никакву спољну помоћ за отклањање штете, као и да затварање граница буде јаче", рекао је Ким.

Са друге стране, министарство за унификацију у Сеулу саопштило је да ће и даље покушавати да пружи хуманитарну помоћ Северној Кореји због поплава, преноси Јонхап.

"Наставићемо да пратимо ситуацију у Северној Кореји у деловима захваћеним поплавама", рекао је портпарол тог министарства Чо Хеј Сил.

У прошлонедељним поплавама оштећено је 39.296 хектара усева, док је поплављено и уништено 16.680 домаћинстава и јавних зграда широм земље, а оштећени су и бројни путеви, мостови и железничке пруге.

(Тањуг)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)