АПЕЛ БИВШЕ МИСИЦЕ И НАЈМЛАЂЕ ПОСЛАНИЦЕ: Марија позива полицију и демонстранте да се суздрже од насиља

Бранко Влаховић -Стални дописник из Москве

13. 08. 2020. у 19:51

АПЕЛ БИВШЕ МИСИЦЕ И НАЈМЛАЂЕ ПОСЛАНИЦЕ: Марија  позива полицију и демонстранте да се суздрже од насиља

Фото: Председничка администрација Белорусије

НАЈМЛАЂА посланица белоруског парламента и бивша мис Белорусије Марија Васиљевич објавила је на Инстаграму апел демонстрантима и полицији да се суздрже од насиља.

Новинари   називају  Марију   омиљеном лепотицом председниика Лукашенка.

- Ти који  показују   жестокост и насиље   према   незаштићенима као и   ти који провоцирајуи  нереде нека зауставе  агресију .Погледајте једни  другима у очи.Погледајте у круг.Наша Белорусија није заслужила такву бол, написала  је Марија Васиљевич.

Њену поруку су објавили многи медији јер се Марија  Васиљевич много пута појављивала у друштву  председника  Лукашенка.Он је  приметио  њену   лепоту   након њене победе на  такмичењу "Мис Белорусије 2018". Видели су је у друштву Лукашенка на хокеју, али и у колхозу.

Она је врло брзо направила  каријеру, постала је ТВ водитељка  и  касније  најмлађа посланица белоруског парламента. До сада је Марија на  свом Инстаграму стављала  гламуерозне фотографије али  очигледно није могла да остане равнодушна  на све што се сада  догађа у земљи.Против  насиља су многи  јер се  са обе стране пролива крв.

  Охрабрујуће је то  да  је све мање  директних сукоба полиције и  демонстраната  а на улице излазе млади људи  који   траже да се врати  спокој и престану тучњаве и хапшења.Све је више младих  људи који на улице  излазе са цвећем у рукама.
У Минску су на улице изашли и свештеници а са њима су ишли млади људи који су носили транспаренте на којима је писало ми смо против  насиља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)