ЛУКАШЕНКО НАЛОЖИО: На улици су криминалци и незапослени људи, нађите им посао!

Новости онлине

12. 08. 2020. у 16:37

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је неопходно заштитити уставни поредак и осигурати безбедност грађана.

ЛУКАШЕНКО НАЛОЖИО: На улици су криминалци и незапослени људи, нађите им посао!

AP Photo

Он је додао да на демонстрације, углавном, излазе људи са криминалном прошлошћу и незапослени људи.

- Из ситуације је јасно да је најважнији задатак који тренутно предстоји пред органима власти и посебно пред Саветом безбедности да се осигура безбедност наших грађана, заштити уставни поредак и обезбеди нормално функционисање државних органа управе - изјавио је он, а пренела „БелТа“.

Он је нагласио да приоритет и даље остаје и питање фунционисања привреде.

- Зато влада мора да предузе све потребне мере, уколико је то потребно, да би привреда функционисала - додао је.

Већина демонстраната – криминалци и незапослени

Председник је истакао да главни део демонстраната у Белорусији чине људи са криминалним досијеима и незапослени људи.

- Нема посла, значи шетај пријатељу по улицама и булеварима. Зато ја лепо молим и упозоравам све: они који не раде морају да се запосле - рекао је он.

Лукашенко је додао да свим незапосленим Белорусима треба да се понуди посао.

- И желим да упозорим неке наше, најблаже речено, покондирене грађане: не дај Боже да неко некоме изда лажне потврде о запослењу. Све мора бити поштено и часно - рекао је Лукашенко, наложивши снагама безбедности и државним структурама да осигурају извршење датих налога.

Ситуација у Белорусији након избора

У Белорусији су 9. августа одржани председнички избори. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко који се налази на челу земље већ 26 година. Опозиција није признала резултате избора.

Увече истог дана, грађани незадовољни организацијом и резултатима гласања изашли су на улице, а масовни неодобрени протести настављају се трећи дан.

Најтежа ситуација је у главном граду Минску где демонстранти праве барикаде и одбијају да се разиђу. За разбијање демонстраната  снаге безбедности користе водене топове, сузавац, шок-бомбе и гумене метке. Једна особа је погинула, а многи су због повреда хоспитализовани. Приведено је око пет хиљада људи.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)