МУЊЕВИТОМ БРЗИНОМ: Развијају 6Г мрежу

Новости онлине

среда, 12. 08. 2020. у 12:30

МУЊЕВИТОМ БРЗИНОМ: Развијају 6Г мрежу

Фото: Depositphotos

ЈУЖНОКОРЕЈСКА влада утврдила је стратегију за развој мобилне технологије шесте генерације (6Г) како би заменила 5Г мреже.

Теоријска брзина преноса података 5Г услуга предвиђа се на 20 гигабита у секунди. За сада су, међутим, такве брзине у пракси недостижне. Очекује се да ће 6Г мреже пружати десетину пута веће брзине, преноси портал Инвеститор.

Очекује се да би максимална брзина 6Г мреже била до једног терабајта у секунди, што је 50 пута више него код 5Г мреже.

Јужна Кореја планира да уложи 200 милијарди јужнокорејских вона, односно око 170 милиона долара или нешто мање од 145 милиона евра, у истраживање и развој у вези са 6Г технологијама у наредних пет година – почев од 2021. године.

Очекује се да ће пилот пројекат 6Г започети 2026. године. Већ је идентификовано пет кључних подручја примене: дигитално здравље, укључујући операције на даљину; уроњени садржај и холографске конференције; аутономна возила, укључујући летеће аутомобиле; паметна места; паметне фабрике, преноси портал Telecoms.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Laki

13.08.2020. 11:04

Ове супербрзе мреже 5 и 6 г. користиће највише моћним фирмама и стицању профита њиховим власницима и компанијама, а за обичне појединце каквих је 90% и поред све лукаве медијске пропаганде нема нарочите користи већ само штете. Ако се то допусти имаћемо микроталасне антене на сваких сто метара у граду и претворићемо се сви у печење као пилићи у микроталасној пећници. Наравно грађане нико неће питати за дозволу о инсталисању тих уређаја , уосталом таква је демократија !