АЛБАНАЦ У АУСТРИЈИ: Из затвора планирао и подстицао на терористички напад

Танјуг

12. 08. 2020. у 10:11

АЛБАНАЦ У АУСТРИЈИ: Из затвора планирао и подстицао на терористички напад

Никола Фифић

АУСТРИЈАНАЦ албанског порекла Лоренц К., који је пре две године у Бечу осуђен на девет година затвора због подстицања једног 12-огодишњег Немца на спровођење терористичког напада на божићну пијацу у Лудвигсхафену, који је у име Исламске државе планирао и самосталне нападе, из затвора поново планира терористичке нападе.

Лоренц, који је напунио 21 годину, имао је забрањени приступ мобилном телефону са интернетом. Од почетка новембра прошле године он је, према сазнањима Службе заштиту уставности и борбу против тероризма (БВТ) под псеудонимом Kalid Intiqami, имао профил на инстаграму, где је контактирао са симпатизерима Исламске државе.

Преко инстаграма, али и других канала, он је вршио и пропаганду за Исламску државу.

Једног Немца, према БВТ, он је покушао преко друштвених мрежа да подстакне на спровођење терористичког напада у Немачкој или Аустрији, нудећи му упутство за прављење експлозива.

Државно тужилаштво у Грацу покренуло је истрагу, али не жели да се изјашњава о овом случају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sale

12.08.2020. 10:35

E pa kako da žele da se izjašnjavaju pa da se osramote da dok oni jure penzjonisane pukovnike, šiptarski teroristi im šetaju pod nos i rukovode terorističkim napadima iz njihovih takozvanih zatvora.