СУМЊАЈУ ДА ЈЕ БЕЗБЕДНА И ЕФИКАСНА: Немци и Амерканци не верују руској вакцини против вкороне

Танјуг

среда, 12. 08. 2020. у 08:47

СУМЊАЈУ ДА ЈЕ БЕЗБЕДНА И ЕФИКАСНА: Немци и Амерканци не верују руској вакцини против вкороне

Фото: АП

НЕМАЧКА је изразила сумњу у квалитет и безбедност руске вакцине против корона вируса.

Истакнуто је да се лек у Европској унији може регистровати тек после свих клиничких испитивања.

- Безбедност пацијената је највиши приоритет. Нема података о квалитету, ефикасности и безбедности руске вакцине - рекла је портпаролка министарства здравља за немачку мрежу РНД.

И гавни амерички епидемиолог Ентони Фаучи изјавио је да озбиљно сумња да је јуче одобрена вакцина против корона вируса у Русији сигурна и ефикасна.

- Надам се да ће Руси дефинитивно доказати да је вакцина сигурна и ефикасна. Озбиљно сумњам да је тако - рекао је Фаучи за ТВ АБЦ њуз.

Фаучи је указао да америчка јавност, када чује информације о развоју вакцине у Русији или Кини, увек мора знати да се у тим земљама сигурносни стандарди разликују од оних у Сједињеним Америчким Државама, преноси ЦНН.

Председник Русије Владимир Путин саопштио је да је Русија прва земља која је регистровала вакцину против Ковида 19 после мање од два месеца испитивања на људима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Bez Vakcine Ne Valja

12.08.2020. 09:33

Ако су неки забринути, онда они оду у апотеку, купе бону, попију бону, и одмах им буде боље. Невероватно је да се тврди да вакцина непроверено спасава људске животе, а у исто време се протура непроверана вест о 1% преноса при општем маскирању, па људи умиру, услед веровања у ту догму, иако истовремено постоји проверен начин са карантинима, који су се показали кроз историју, а и у данашње време у Кини, на Новом Зеланду и у Вијетнаму, уз напоменеу да на Новом Зеланду маске нису биле никад обевазне, а за Вијетнам не знам. Мало другачије речено карантин би спасао неупоредиво више живота од догме о 1%, што доказује искуство, једино што би били нижи буржујски профити. Дакле, свакако је боља и не баш сасвим проверена вакцина од непроверене догме о 1%, која је једна догма проверено знатно погибељније од карантина. На крају крајева, ако имам посла са таквима који протурају догму о 1%, уз познате, искуством потврђене, последице те догме, онда свакако немам ни неког разлога да им верујем. Заправо, ја бих био склонији кинеској од руске вакцине, којој сам склонији од западњачке, али, ако су Руси направили вакцинум не видим у чему је проблем. Наравно да ћу да се вакцинишем руском вакцином када буде могуће, или кинеском када се појави, па буде вакцинација таквом вакцином могућа пре вакцинације руском вакцином. За западњачку бих размислио, ја им не верујем, јер се понашају тако да се стиче утисак да их није уопште брига за људе, него симулирају такву бригу.

pc

12.08.2020. 09:35

Zeznuše im Rusi zaradu. Iskreno više verujem Rujama nego zapadnim firmama koje rade samo da bi zaradili. Samo što nisu pakovali i govna u vakcine. Pokupovali su i uništili sve firme koje su se bavile vakcinama i to tako što su plaćale izrode po državama koji su prodavali budućnost svog naroda. Setite se samo žutih i prodaje Torlaka, prvo su ga uništili pa ga prodali i sada svi ćute o tome.

Dobrivoje038

12.08.2020. 10:22

Nije tacno sto ste napisali, ni SAD, ni Nemacka, Francuska, Italija, Velika Britanija itd, nisu rekli da sumnjaju u efikasnost ruske vakcine, svi su rekli i OMS da 38 volontera nije dovoljno za "validaciju" vakcine

Tmujo

12.08.2020. 12:09

Svet je na dobrom putu kad su jenkiji prevedeni iz faze nametanja resenja za ceo svet u fazu ljubomore na tudje uspehe bez mogucnost da ih srece. Univerzitet Lomonosov je stariji od vase drzave, dok su jenkiji trebili starosedeoce Rusi su isli u skolu, odatle potice razlika u intelektu medju vama.

dragan

12.08.2020. 12:42

Ne znam, da li je Ruska vakcina dobra, ali sigurno znam, čak i da je sigurno dobra, Amerikanci, nemci i , ostali sa zapada to neće reci. ne znam, da li je dobra, ali sumnjam i u tvrdnje da nije dobra.

Nataly

13.08.2020. 08:47

Kakva je to zabrinutost za bezbednost americkih gradjana kad polovona gradjana nema zdravstvenu zastitu u USA .ne zdrava hrana sa 100%GMO.Milioni dece beskucnici.Do 1970 .god .su namerno lazuci obojene ljude mesto vakcina ubrizgavali sifilis pa gledali kako umiru u mukama usput ispitujuci lekove na njima..To su radili i po zatvorima.Najnovije dostignuce je dozvola abortusa do devet meseci ploda u nekim saveznim drzavama.dodelivsi plodu koji je u devetom mesecu abortiran status fetusa mogu da rade sta hoce ili da ga odrzavaju zivim za potrebe nauke ili organa. Ovo je istina sa kojom je njihova medicina "veoma sigurna."