ПРЕКЛИЊАЊЕ, СУЗЕ, РЕАНИМАЦИЈА И СМРТ: Полиција објавила нови снимак хапшења Флојда забележен камером на униформи (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Новости онлине

уторак, 11. 08. 2020. у 17:44

ПРЕКЛИЊАЊЕ, СУЗЕ, РЕАНИМАЦИЈА И СМРТ: Полиција објавила нови снимак хапшења Флојда забележен камером на униформи (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

АМЕРИЧКА полиција објавила је видео-снимак хапшења Џорџа Флојда, током ког је он преминуо, забележен камером на униформи полицајаца.

На овом снимку се види други угао хапшења, пошто је до сада био познат само снимак који је забележила пролазница.

Снимак је објављен по налогу суда у Минеаполису, који води поступак по оптужби за убиство против полицајаца који су учествовали у хапшењу.

Флојд је преминуо пошто му је полицајац Дерек Шовен клечао ногом на врату дуже време. Шовин и његове колеге оптужене су за убиство и саучесништво, а смрт Џорџа Флојда изазвала је антирасистичке протесте широм Америке, који су се у многим градовима претворили у нереде.

Снимак је дуг сат времена и забележиле су га камере полицајаца Томаса Лејна и Александера Куенга, који су оптужени за саучесништво, а први су се појавили на месту инцидента, по позиву власника радње коме је Флојд наводно хтео да плати лажном новчаницом од 20 долара.

Полицајци прво разговарају са продавцем, а онда одлазе до Флојда који седи у аутомобилу.

Флојд, који је имао криминални досије и коме је претила дужа казна као повратнику у случају да поново буде осуђен, изгледа као да се успаничио и да моли полицајце да га пусте, иако су његове речи неразумљиве на снимку.

Флојд изгледа као да плаче и у једном тренутку спушта главу на волан.

Полицајци га извлаче из аутомобила, стављају му лисице на руке и покушавају да га угурају у патролно возило. Он почиње да се опире у патролном возилу и да говори како не може да дише, а потом га полицајци извлаче и он заврши на земљи.

Потом се више пута чује како Флојд запомаже да не може да дише, а видео се завршава доласком хитне помоћи која покушава да реанимира онесвешћеног Флојда.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

John Malkovich

11.08.2020. 18:45

Flojd je bio advokat i aktivista. Sovin je bio drzavni "robocop", koji je vec pre bio na "specijalnim " zadacima - Boston, Las Vegas... Flojd je bio pikiran jer je bio aktivista i tokom privodjenja je bukvalno prepusten Sovinu. A u USA covek dobije "kriminalni dosije" kad napravi najbezvezniji saobracajni prekrsaj i dobije tiket. Toliko o tome.

DEKI7

11.08.2020. 20:05

Od pocetka do kraja Floyd pravi problem. Od samog starta nije hteo da drzi ruke na volanu. Cak i za tako nesto osnovno se prepirao i nije to odmah ucinio, iako je propisano za sve koje policija zaustavlja. Posle toga se opire prica o klaustrofobiji, a nekim cudom je nema kad je u svom autu. Bukvalno je svojim opiranjem izazvao situaciju da su ga morali obuzdati, a tu je onda onaj policajac preterao sa pritiskanjem vrata i ugusio ga. I to je posledica Floydovog ponasanja. Od starta laze o klaustorfobiji i kako ne moze disati, tako da mu verovatno zbog toga ovaj nije verovao ni kad ga je pritiskao na vrat. Ovo je prakticno dokaz da je ugusen nesrecnim slucajem.