ЖЕНА АМЕРИЧКОГ ДИПЛОМАТЕ УБИЛА МЛАДИЋА: Британска посланица тражи да се Ани Сакулас суди виртуелно

Танјуг

11. 08. 2020. у 15:21 >> 15:21

ЖЕНА АМЕРИЧКОГ ДИПЛОМАТЕ УБИЛА МЛАДИЋА: Британска посланица тражи да се Ани Сакулас суди виртуелно

Depositphotos

БРИТАНСКА посланица Андреа Ледсом затражила је од британске владе да одржи виртуелно суђење супрузи америчког дипломате Ани Сакулас која је напустила Британију након што је била умешана у саобраћајну несрећу у којој је погинуо британски тинејџер Хери Дан.

Ледсомова је јуче упутила писмо министарки унутрашњих послова Прити Пател у коме је изнела идеју о виртуелном сусјењу или суђењу у одсуству као о путу за окончање случаја без поткопавања одлуке САД да не прихвати захтев за изручење, пренео је АП.

Могла би остати на америчком тлу, имати виртуелно суђење пред британским судом, а ако се донесе затворска казна, могла би је издржавати у САД према постојећем споразуму о трансферу затвореника, написала је она.

Одлука да се оптужи Ана Сакулас, која је затражила дипломатски имунитет, изазвала је тензије између Велике Британије и Сједињених Америчких Држава.

Американци су одбили да је изруче како би јој се судило због опасне вожње која је довела до погибије 19-годишњег Херија Дана који је возио моторцикл.

Супруг Сакуласове је био обавештајни официр у војној бази РАФ Кругтон у централној Енглеској коју су користиле америчке снаге.

Судар се догодио у близини базе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)