ПУТИН ОБЈАВИО: Готова прва руска вакцина за корону

Новости онлине

уторак, 11. 08. 2020. у 10:37 >> 11:12

ПУТИН ОБЈАВИО: Готова прва руска вакцина за корону

Foto AP

ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин објавио је да је регистрована прва руска вакцина за корона вирус.

Прву руску вакцину против вируса корона заједнички су развили истраживачки институт Гамалеја и руско министарство одбране.

Клиничка испитивања покренута су 18. јуна и свих 38 добровољаца је развило имунитет.

Овим је Русија постала прва земља на свету која је регистровала вакцину за корона вирус, објавио је председник Путин.

Председник је замолио министра здравља Михаила Мурашка да га обавештава о вакцини. Он је рекао, да колико он зна вакцина је веома ефикасна и формира стабилан имунитет.

Путин се захвалио свима који су радили на првој икада вакцини против вируса корона, описујући то као “веома важан корак за свет”.

- Надам се да ће наше колеге у свету брзо напредовати и да ће бити пуно вакцина и медикамената на тржишту – рекао је Путин.

Руски министар здравља Михаил Мурашко је рекао да ће се прва руска вакцина производити на два места – у Гамалеја истраживачком институту и компанији Бинофарм.

Он је такође објавио да већ постоји заинтересованост за руску вакцину и да ће Руски фонд за директне инвестиције (РДИФ)  инвестирати у производњу и промоцију вакцине у иностранству.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

Miro Markovic

11.08.2020. 10:55

Скидам мој шешир и клањам се свим руским научницима, који су први у свету направили вакцину, која може да спасе све особе заражене "корона" вирусом. Бог на Небу, Русија на Замљи, говори наш народ а не сасвим случајно. Поносим се што сам Србин и сазнањем да су Руси деца старе мајке Србије. Живели на многаја љета!

Miro

11.08.2020. 17:13

@Riki - Рики, узми и прочитај најновије објављене научне књиге из праве историје словнских народа и ДНК научних истраживања. Тек тада ће Теби све бити јасније. Очигледо да Ти још увек верујеш нашим шарлатанским професорима лажне историје са Филозофског факултета Београдског универзитета.

Rade

11.08.2020. 12:58

Vakcina ispitana na 38 dobrovoljaca. Bravo Rusi! Baš onako kako se vakcine i ispituju. Oni sa Okforda ispituju treći krug na 30000 ljudi raznih doba par meseci. Koji luzeri. U našim apotekama nema Ruskih lekova? Zašto?

Zašto ne ćirilični nik

11.08.2020. 13:44

Вакцина испитана на 38 људи и пуштена у масовну производњу? Па у Петници неће да објављују ђачке радове са мање од хиљаду узорака, а ничији живот не зависи од ђачких радова. Да није опасно, било би смешно.

Miro

11.08.2020. 14:56

Браво за Русију и руског Цара Путина! Његова ћерка је учествовала у тестирању вакцине,заједно са припадницима руске армије,а не као што то чине Њемачка и САД који врше тестове у Бразилу!!!

Stefan M

11.08.2020. 18:33

@Miro - Екатерина Велика прва је увела праксу вакцинисања , Руси на челу са председником Путином прва је измислила вакцину против ковид 19 звана Спутник 5

Mića

12.08.2020. 11:45

Koliko je ovaj narod najivan i ne shvata da niko na ovom svetu ne radi za ideale nego za opšti finansiski interes. Kada mi budemo shvatili koji je naš Srpski interes, onda će biti bolje vreme u Srbiji, ali ovo radovanje kao da će sutra dobiti za džabe!