КРИЈУМЧАРСКО „ЧУДО“: Откривен један од најсофистициранијих тунела у историји САД (ВИДЕО)

Новости онлине

10. 08. 2020. у 09:25

КРИЈУМЧАРСКО „ЧУДО“: Откривен један од најсофистициранијих тунела у историји САД (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/АП

АМЕРИЧКЕ власти су испод границе са Мексиком откриле незавршен тунел дуг 400 метара. У тунелу су откривени водовод, вентилациони и шински систем.

Тунел су открили федерални агенти у сарадњи са Агенцијом за имиграције и америчком царинском управом у уторак у пустињи код Сан Луиса у Аризони, саопштила је америчка агенција за имиграције.

У тунелу који је висок 91, а широк 122 центиметра откривени су и вентилациони систем, водоводне цеви, жице за струју и шински систем, саопштили су надлежни органи, преноси РТС.

Тунел је откривен коришћењем бушилица и подземних камера, након што је откривена вртача у близини ограде на граници.

Власти су откриле стотине тунела на југозападној граници САД са Мексиком последњих година. Наводе да тунеле користе нарко картели и криминалне организације како би кријумчарили наркотике, људе и оружје између две земље.

Портпарол граничне контроле у сектору Јума Вини Дулески рекао је да је откривени тунел један од најсофистициранијих у историји САД.

У јануару су америчке власти откриле најдужи тунел за кријумчарење који је у дужини од 1.300 метара водио од мексичке државе Доње Калифорније до територије САД.

Фото: Танјуг/АП

Председник САД Доналд Трамп се раније обавезао да изгради зид на граници са Мексиком како би се спречили незаконити преласци границе и кријумчарење дроге, али критичари напомињу да су тунели један од начина захваљујући којима може да се заобиђе таква баријера.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)