ЧУДО У ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ У БЕЈРУТУ: Све је порушено у експлозији, само је олтар остао нетакнут (ВИДЕО)

Новости онлине

09. 08. 2020. у 16:11

ГРЧКА православна црква Светог Димитрија у Бејруту удаљена је мање од једног километра од места на ком је одјекнула експлозија. Свештеник је након потреса отишао да провери штету и доживео право чудо - све је било порушено осим светог олтара.

ЧУДО У ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ У БЕЈРУТУ: Све је порушено у експлозији, само је олтар остао нетакнут (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Свештеник Јуил Насиф напустио је цркву са децом 12 минута пре експлозије. Кренули су кући када се све затресло.

- Оставио сам децу код куће и вратио се да проверио шта се десило и колико је штета у цркви. Када сам стигао, био сам шокиран - рекао је свештеник Насиф.

Црква је била уништена, али свети олтарски простор, заштиц́ен иконостасом (зидом икона), био је готово нетакнут - укључујуц́и и уљану лампу која је остала упаљена током експлозије.

- Када сам ушао у олтар, био сам шокиран - био је нетакнут. Библија, лампа - све је остало на истом месту, реликвије светаца, чак ни стакло није поломљено - описао је свештеник.

Према речима свештеника Насифа, у време кризе људи трагају за знаковима, за светлом у тами, а он осећа да је ово био знак.

- Осетио сам да је то порукао од Бога, који нам говори да ће бити поред нас. Потребно нам је да се људи моле за нас, не само у Бејруту. Молим вас, молите се за нас - закључио је свештеник.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)