РУСКИ ЛОВАЦ 5. ГЕНЕРАЦИЈЕ: Су-57 добија нову заштиту за пилоте од нуклеарног зрачења

Новости онлине

среда, 05. 08. 2020. у 19:01

РУСКИ ЛОВАЦ 5. ГЕНЕРАЦИЈЕ: Су-57 добија нову заштиту за пилоте од нуклеарног зрачења

Фото: lifenews.ro@LifenewsRo

СТАКЛО најновијег руског ловца Су-57 може да заштити пилота од зрачења нуклеарне експлозије, као и електромагнетног, ултраљубичастог и инфрацрвеног зрачења, саопштио је генерални директор компаније „Технологија“ Андреј Силкин.

Силкин је напоменуо да је употреба нових материјала омогућила конструкторима да постигну да пилотска кабина постане „невидљива“ за радаре. При томе се „удвостручила ударна чврстоћа стакла уз двоструко смањење његове масе“.

​Директор компаније је објаснио да су такви показатељи постигнути употребом технологије за обликовање авионског стакла од табле монолитног поликарбоната, као и магнетронским наношењем специјалних мултифункционалних премаза на бази злата и легуре индијума и калаја.

​Авион Су-57 (раније ПАК ФА) је руски ловац пете генерације намењен уништавању свих врста ваздушних, копнених и надводних циљева. Први пут је полетео 2010. године.

Планирано је да масовне испоруке Су-57 ваздухопловним снагама Русије почну 2020. године.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Sale

07.08.2020. 08:15

@micko - Ni jedno, ni drugo. Kao prvo, tačno, fale i nacrti i hemijski sastav. Kao drugo, i da ne fali, Ameri su već u nekoliko navrata dokazali da nisu u stanju da kopiraju ruske mašine ni sa nacrtom na stolu. Sedamdesetih su im ukrali nacrt kosmičke rakete do poslednjeg šrafa i nisu uspeli da je naprave da proradi. Sad kupuju motore RD180 i sami su priznali da nisu u stanju da sami to naprave.