ПРЕДСЕДНИК САД: Трамп први пут критиковао саветницу Беле куће за коронавирус

Танјуг

04. 08. 2020. у 00:15

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп данас је, први пут, критиковао саветницу Беле куће за борбу против корона вируса Дебру Биркс, након што је упозорила да је пандемија корона вируса "изузетно распрострањена" у САД.

ПРЕДСЕДНИК САД: Трамп први пут критиковао саветницу Беле куће за коронавирус

Фото: Танјуг/АП

"У већем делу земље ситуација је врло добра. Отворите школе", навео је Трамп на Твитеру.

Дебра Биркс, координаторка радне групе Беле куће за корона вирус, претходно је за ЦНН рекла да се САД налазе у новој фази борбе против пандемије корона вируса.

"Оно што видимо данас је другачије од ситуације у марту или априлу. Сви који живе у руралним подручјима треба да знају: нисте имуни или заштићени од овог вируса", упозорила је Бирксова, истичући да се вирус проширио како у руралним, тако и у урбаним подручјима САД.

Она је претходно критиковала и председавајућа Представничког дома Ненси Пелоси, која је рекла да нема поверење у њу јер "амерички председник Доналд Трамп шири дезинформације о вирусу, а она је његов постављеник", пренео је ЦНН.

Трамп је на Твитеру навео да је "луда Ненси Пелоси рекла ужасне ствари о Дебри Биркс и критиковала је зато што је била сувише позитивна у односу на веома добар посао који обављамо у борби против кинеског вируса, укључујуће вакцине и лекове", преноси Глас Америке.

"Да би одговорила Ненси, Дебра је прогутала мамац и критиковала нас. Јадно!", оценио је Трамп.

У другој поруци на Твитеру он је навео да су америчке власти, са изузетком Њујорка и неколико других подручја, много биле бољи од већине других земаља у сузбијању "кинеског вируса".

"Многе од тих земаља сада имају велики други талас. Лажне вести раде пуном паром да би учинили да САД ( и ја) делујемо што горе!", сматра Трамп.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)