"ТИК ТОК" ОДГОВРИО ТРАМПУ: Остајемо овде

Танјуг

02. 08. 2020. у 07:11

ТИК ТОК ОДГОВРИО ТРАМПУ: Остајемо овде

Фото АП

НАКОН што је америцки председник Доналд Трамп објавио да разматра могућност забране аликације "Тик Ток", из те компаније су саопштили да немају намеру да промене курс и да остају у САД.

У изјави портпарола кинеске компаније се наводи да та платформа пружа милионима Американаца забаву и комуникацију током пандемије коронавируса. Одбацују се критике да се деле информације о корисницима, преноси РТС.

"Подаци од корисницима Тик Тока у САД се цувају у САД, уз стриктну контролу приступа запослених. Највеци инвеститор у Тик Ток је из САД. Посвецени смо заштити корисничке приватности и безбедности и настављамо да доносимо радост породицама и значајне каријере онима који стварају платформу", рекао је портпарол, објавио је "Тhе Hill".

"Тик Ток" је објавио снимак у којем генерална менаџерка за САД Ванеса Папас брани апликацију и истиче мере које је компанија предузела у заштити радних места.

Не планирамо нигде да идемо", рекла је Ванеса Папас и додала да су ту да остану дуго.

Раније је председник САД Доналд Трамп изјавио да разматра неколико алтернатива за апликацију "Тик Ток" кинеске фирме "Бајт денс", укључујући и могућност забране.

Са друге стране технолошки гигант "Мајкрософт" је саопштио да је у преговорима око куповине компаније у чијем је власништву апликација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)