САВЕТНИК БЕЛЕ КУЋЕ ЗА КОРОНУ: Фаучи данас сведочи испед Поткомитета за ковид у Конгресу

Танјуг

31. 07. 2020. у 14:33

САВЕТНИК БЕЛЕ КУЋЕ ЗА КОРОНУ: Фаучи данас сведочи испед Поткомитета за ковид у Конгресу

Фото: Танјуг/АП

ЕНТОНИ Фаучи сведочиће данас испред Поткомитета за корона вирус у Конгресу, након што је Трампова администрација пре неколико недеља најпре одбила да водећем америчком инфектологу дозволи да учествује на панелу.

Фаучијево сведочење уследиће на крају недеље у којој је број преминулих од корона вируса у Сједињеним Државама постао знатно јаснији, преноси Ројтерс.

САД су у среду потврдиле 150.000 смртних случајева од последица ЦОВИД-19, више од било које друге земље на свету, док подаци од јуче указују на значајан економски пад.

Демократе су изјавиле да је Трампова администрација првобитно покушала да спречи да Фаучи сведочи испед Конгреса, саопштивши да ће познати инфектолог бити недоступан током читавог јула.

Одлука је промењена након што је представник демократске већине у Представничком дому Џејмс Клајбурн писао потпредседнику САД Мајку Пенсу.

Испед Поткомитета за корона вирус сведочиће и директор Центра за контролу и превенцију болести Роберт Редфилд и помоћник министра здравља Брет Жироа.

Предвођен Клајбурном, Поткомитет је основан ове године са циљем да нагледа расподелу милијарди долара које је Конгрес одобрио за санирање здравствених и економских последица пандемије.

У САД је до сада потврђено преко 4,6 милиона заражених корона вирусом, од чијих је последица преминуло више од 155.000 људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)