ЛУКАШЕНКО ЗБУНИО ЈАВНОСТ: Председник Белорусије тврди - преболео сам корону на ногама

Бранко Влаховић -Стални дописник из Москве

28. 07. 2020. у 22:50

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко тврди да је преболео на ногама корона вирус. Није осећао никакве симптоме а да је преболео тај опасан вирус сазнао је од својих лекара који су му то рекли у понедељак.

ЛУКАШЕНКО ЗБУНИО ЈАВНОСТ: Председник Белорусије тврди - преболео сам корону на ногама

Александар Лукашенко/Фото: Росбалт.ру

 Та информација је изазвала  одјек у Русији јер се се Лукашенко  сретао крајем јуна са  председником  Владимиром Путином.

Портпарол Кремља  Дмитриј Песков  казао је да  је са  здрављем Путина  све ОК и да  он ради по  свом календару сусрета.

Боравећи  у полицијским јединицама у Минску Лукашенко је подсетио да је  он рекао  да ће 97 посто грађана Белорусије  победити  вирус  без икаквих симптома.

Хвала Богу, казао је Лукашенко ја сам био у тој групи без  симптома.

 - Ми нисмо знали да је Лукашенко преболео  корону без симптома, казао је  Дмитриј Песков п рес- секретар  председника Русије.

 Путин се сретао са Лукашенком 24 јуна на  паради победе  у Москви када је белоруски председник  дошао са  своја три сина.Затим се Лукашенко срео са Путином  после шест дана на отварању Меморијала   совјетском војнику у Ржову.

Лукашенко се 17 јула  у Минску састао са  руским премијером Русије Михаилом Мишустином.Они су разговарали без  маски,  руковали су се и  у шали  је Мишустин казао да је у Белорусији  корона вирус  мање заразан.Са тиме се  Лукашенко  сагласио..Узгред  речено Мишустин је   преболео  корону и био је у једној од московских болница.Лукашенко је  касније казао да Мишустин не може да га зарази јер је преболео  вирус.

Без маске је био и  руски  амбасадор у Минску који је касније објаснио да  се сви руски дипломате у  Белорусији тестирају  сваки дан.

У Белорусији се иначе смањује број оболелих од короне па је недавно Луашенко изјавио да је његова република победила вирус.

У Белорусији је било заражено вирусом 67 366 особа од којих је оздравило  више под 60 хиљада људи.До сада је у Белорусији од тог вируса умрло 543  болесника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)