АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК: Смањио цене лекова који се издају на рецепт

Танјуг

25. 07. 2020. у 00:59

АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК: Смањио цене лекова који се издају на рецепт

Фото: Танјуг/АП

ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп потписао је данас четири извршне уредбе којима је циљ смањивање цена које Американци плаћају за лекове на рецепт, док се суочава с напорном битком за поновни избор и критиком због руковања пандемијом корона вируса, јавља Ројтерс.

Једна уредба омогућила би легални увоз јефтинијих лекова на рецепт из земаља попут Канаде, док би се другом попуст фармацеутских компанија пребацивао са посредника на пацијенте, рекао је Трамп.

Следећом мером се настоји да се смање цене инсулина, док би четврта, која можда неће бити потребна ако разговори с компанијама за производњу лекова буду успешни, од програма здравственог осигурања захтевала куповину лекова по истој цени коју плаћају и друге земље, рекао је Трамп.

"Ставимо пацијенте испред лобиста, старије грађане испред посебних интереса. Америку стављамо на прво место", рекао је Трамп пре потписивања докумената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Kalesu

25.07.2020. 14:07

A kod nas bi se, u ovakvim situacijama, sve svelo na poražavajući zaključak: to je privatna firma, ne možemo se mešati u njihovu "poslovnu politiku" (čak i kada se, više nego očigledno, bezobzirno krše i zakoni i ljudska prava zaposlenih, prava potrošača, a sve zbog profita).