ГРАДОНАЧЕЛНИК МОСКВЕ: Бесплатне вакцине против ковида

Танјуг

25. 07. 2020. у 00:44

ГРАДОНАЧЕЛНИК МОСКВЕ: Бесплатне вакцине против ковида

В.Н.

ВАКЦИНАЦИЈА против корона вируса биће бесплатна, изјавио је градоначелник Москве Сергеј Собјањин.

"Чим се појави, започећемо кампању вакцинације. Вакцинација ће бити бесплатна. Читаве амбулантне и поликлиничка мрежа ће радити на томе. Наравно, ове године је потребно ојачати и вакцинацију против грипа да нам се не би десиле две јесење епидемије", рекао је Собјањин за телевизију "Русија 1".

Градоначелник Москве је казао да због пораста броја тестирања расте број откривених случајева заражених корона вирусом, али и да се, све у свему, ситуација побољшава, преноси Спутњик.

Собјањин је раније изразио наду да ће вакцина бити регистрована наредних недеља.

Након тога, градске власти планирају да успоставе сарадњу са произвођачима како би они испоручивали препарате у потребним количинама, додаје Спутњик.

У Русији на вакцини против ковида 19 ради најмање 17 научних центара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

KIR SRBIN

25.07.2020. 10:56

Одакле Русима вакцина када су они у каменом добу, они ништа незнају, мора да су је украли са Оксфорда и сада је деле бесплатно у инат енглезима. "Оксфордска вакцина" је "врхунац", произведена и тестирана и Индији, сада је проверавају у Јужној Африци, да неко од белих енглеза неби страдао и за годину-две биће 200 ЕВРОВА комад, плус ревакцинација, плус неке сите пропратне појаве.