МАТВИЈЕНКО: Извештаји о вакцинисању у Русини на пролеће МИТ

Танјуг

23. 07. 2020. у 18:43

ИЗВЕШТАЈИ у којима се наводи да су поједини руски пословни људи и политичари вакцинисани против корона вируса овог пролећа су мит, изјавила је данас председница Савета Руске Федерације (горњег дома руског парламента) Валентина Матвијенко.

МАТВИЈЕНКО: Извештаји о вакцинисању у Русини на пролеће МИТ

Танјуг

"Колико знам, вакцина се прво тестира на мишевима. Затим ту су клиничка испитивања на добровољцима", рекла је Матвијенкова, пренео је ТАСС.

Она је навела да не зна ни за један случај да је неко могао бити вакцинисан, јер су се прве две вакцине кандидати, које су прошле клиничка испитивања, појавиле тек недавно.

"Питам се да ли постоје појединци који су спремни да тестирају вакцину на себи пре елементарних испитивања", нагласила је Матвијенкова на конференцији за новинаре.

Блоомберг је раније објавио да су руски пословни људи и политичари вакцинисани још у априлу.

Министарство здравља Русије одбацило је те извештаје.

Руски премијер Михаил Мишустин, који је прележао корона вирус, изразио је јуче наду да ће до јесени Русија имати своју вакцину против корона вируса.

"Најважније је да будемо сасвим сигурни да је вакцина безбедна и да обезбедимо погоне за њену производњу. Ја се надам да ћемо ове јесени имати своју, поуздану руску вакцину", рекао је руски премијер током обраћања у доњем дому руског парламента.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)