ПРИСТУПАЧНА СВИМА: Вакцина против короне коштаће 2,5 евра

Танјуг

22. 07. 2020. у 10:21

ПРИСТУПАЧНА СВИМА: Вакцина против короне коштаће 2,5 евра

В.Н.

ФАРМАЦЕУТСКИ концерн "АстраЗенеца" планира да до краја године на тржиште избаци вакцину против корона вируса, која ће, како је најавио председник компаније Паскал Сорио, коштати 2,50 евра.

Солио је, француском радију РТЛ, рекао да је циљ компаније да вакцина буде доступна свим људима.

Фармацеутска компанија се нада да ће вакцина бити произведена до краја године, а према речима Солиа чак и нешто раније, ако све буде ишло како треба.

Почетком недеље је објављено да се вакцина "АстраЗенеца" у прве две фазе тестирања показала добром и да доприноси стварању антитела, као и имунизацији против ковид19.

Исход треће фазе тестирања очекује се на јесен, а ако буде успешна онда вакцина може да се производи масовно и избаци на тржиште.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

pera zdera

24.07.2020. 05:38

ako zelite toliko da pomognete-10.000.000 umre od gladi svake godine....ali vas bas briga. ne vi zelite ludacki da nas vakcinisete-sprizate, i samo to i nista drugo, ma ima i dzabe da bude samo da nam zabijete vakcinu...vi brinete o nekome? Zali Boze toga o kome vi brinete.

Posmatrač iz Nemačke

28.07.2020. 09:39

Odlična vest, pogotovo ako je vakcina delotvorna i tako jeftina. Ipak mislim da ta cena ne može da važi za Srbiju. Dok se nadograde uvoznici, prodavci, posrednici i dok se plati mito moćnicima, što se bilo videlo i kod (bespotrebnog) uvoza vakcina protiv svinjskog gripa, cena na srpskom farmaceutskom tržištu skoči i za 300 odsto! Pomenimo da je i jedan stručnjak iz današnjeg kriznog štaba (dr P.K.) bio umešan u aferu uvoza vakcina! Ko bi sada pokupio kajmak?