КАДИРОВ ПОЗВАО ПОМПЕА ДА ГА ПОСЕТИ: Одговорио на нове америчке санкције

Танјуг

21. 07. 2020. у 16:32

РЕАГУЈУЋИ на нове санкције које је амерички Стејт департмент увео против њега због наводних кршења људских права у Чеченији, лидер те руске републике Рамзан Кадиров позвао је државног секретара САД Мајка Помпеа у своје родно село на разговор о томе ко заправо крши људска права.

КАДИРОВ ПОЗВАО ПОМПЕА ДА ГА ПОСЕТИ: Одговорио на нове америчке санкције

Фото: ЕПА

- Као што знате, уврштен сам на још једну листу људи под санкцијама. Очигледно, Американци их имају много. Толико сам се уплашио да сам се вратио у своје родно село Беној. Помпео, дођи овамо, овде је веома лепо. Да видимо ко крши која права - изјавио је Кадиров за јавни медијски сервис у Чеченији, а преноси Тасс.

Одлуку о увођењу нових, визних санкција против Кадирова, Стејт департмент је саопштио јуче, а донета је у складу са законом који омогућава изрицање забране уласка у САД страним држављанима које америчке власти сматрају одговорним за кршење људских права.

Осим Кадирова, санкцијама су обухваћене његова супруга и две ћерке.

Како наводи Тасс, Кадиров је санкције назвао безуспешним покушајем уношења раздора у његову породицу, и позвао званичнике Стејт департмента да дођу у Чеченију и сами се увере у степен подршке коју он ужива међу тамошњим становништвом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)