СУСПЕНДОВАН ПОЛИЦАЈАЦ: Истрага због клечања полицајаца на врату црног мушкарца

Танјуг

17. 07. 2020. у 21:45

СУСПЕНДОВАН ПОЛИЦАЈАЦ: Истрага због клечања полицајаца на врату црног мушкарца

Илустрација полиција Фото Depositos

ЈЕДАН лондонски полицајац данас је суспендован, а његов колега је деградиран, а против њих је покренута и независна истрага након што је на друштвеним мрежама појавио видео снимак на којем хапсе црног мушкарца и клече на његовом врату.

На почетку видео снимка види се како двојица полицајаца током немира у северном Лондону у четвртак хапсе једног црног мушкараца, чије су руке везане лисицама.

На снимку један од полицајаца коленом притиска врат мушкарца, а руком држи његову главу док лежи на плочнику, преноси АП.

"Склањај се са мене... склањај ми се с врата. Нисам урадио ништа лоше, склањај се с мог врата", виче ухапшени мушкарац на видео снимку.

"Хоћеш ли се сада пристојно понашати", чује се потом један од полицајаца како пита мушкарца.

Видео снимак је достављен Независном одељењу за надгледање понашања полицајаца (ИОПЦ), које се бави жалбама на рачун припадника полиције у Енглеској и Велсу.

"Видео снимак који сам данас погледао је и који кружи друштвеним мрежама изузетно је узнемирујућ", рекао је представник лондонске полиције Стив Хаус.

Он додаје да посебно забрињавају технике привођења које полицајци користе на поменутом снимку и напомиње да такве технике не постоје у полицијској обуци.

Огласио се и градоначелник Лондона Садик Кан, који је рекао да је задовољан што је случај брзо пријављен ИОПЦ, као и да ће сви резултати независне истраге бити објављени у јавности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)