ДЕЧАК НЕСТАО ПРЕ СЕДАМ ГОДИНА, ПА СЕ ПОЈАВИО НА КУЋНОМ ПРАГУ: Мајка није могла да верује да га види, а онда је испливала језива истина

Novosti online

29. 05. 2024. у 20:22

ТИЛ (21) који је пре седам година нестао у Немачкој, коначно се вратио кући.

ДЕЧАК НЕСТАО ПРЕ СЕДАМ ГОДИНА, ПА СЕ ПОЈАВИО НА КУЋНОМ ПРАГУ: Мајка није могла да верује да га види, а онда је испливала језива истина

Фото: Немачка полиција

Он је у септембру 2017. године, када је имао свега 15 година у ранац спаковао неколико комада одеће, новчаник у ком је било 300 евра и Плеј стејшн. За њим је полиција годинама трагала, али никада нису успели да га пронађу.

Тил се у априлу коначно јавио родитељима и након неколико дана вратио се у родитељску кућу. његова мајка Роза Марија, не може да се нагледа сина.

"Сада сам овде, уживам у миру и тишини", рекао је он.

Месецима трпео вршњачко насиље

Тил је затим открио због чега је одлучио да побегне.

"Када сам имао 15 година, једино што сам желео је да будем невидљив или да једноставно нестанем. Само сам желео да побегнем од лоших коментара другова из разреда који се не свакодневно вређали. малтретирали су ме јер сам био гојазан", објашњава он.

Он је затим открио да није више желео да иде у ту школу, а својим родитељима и браћи није рекао кроз шта пролази.

Тог прохладног септембарског дана, Тил је сео у воз и отпутовао у Линген, мали град у Доњој Саксонији.

Желео је да оде код пријатеља ког је упознао док је преко Интернета играо игрице.

Неколико дана касније обратио се Канцеларији за младе. Међутим, када им је испричао шта се догодило, они нису имали превише слуха за његове проблеме.

"Када сам им рекао кроз шта пролазим, нису ме схватали озбиљно. Рекао сам им све што ми је било на срцу. Рекао сам им да нећу да се вратим кући док малтретирање у школи не престане. Бојао сам се да се вратим кући, али сам се више од ичега бојао да се вратим у школу. Морао сам да преседам возом у Дизелдорфу и када сам изашао из воза, одлучио сам да побегнем", прича Тил.

Тил се неко време крио у Дизелдорфу

Након што је одлучио да се не враћа кући, он је недељу дана боравио у близини железничке станице. Некад је спвао на станици, а некад на улици.

"Временом сам на улици упознао људе, са двојицом бескућника сам се спријатељио. Живели смо у напуштеној хали у индустријској зони. Нас троје је делило све што смо имали. Тако смо живели гфодину дана", објашњава он.Након тога сво троје су остали без посла.

"Нисмо хтели да крадемо или радимо неке нелегалне ствари. Онда је један друг чуо да има посла за нас троје у Берлину. Па смо тамо отишли. Поново сам све спаковао у ранац и отишао. За ових седам година, све што сам икада имао стало је у тај ранац", прича он.

Док су радили у берлину, нису били пријављени, а Тил се све време плашио да неко не открије његов идентитет.

"Телефонирали смо само преко говорнице или смо позајмљивали мобилни телефон. Морао сам да пазим да се не разболим јер нисам имао осигурање. на срећу, све је прошло како треба", рекао је он.

Емисија о његовом нестанку

У јуну 2022. године емитована је емисија о његовом нестанку. Тада је објављено да се нуди награда од 5.000 евра за информацију о томе где се он налази.

Постепено је почео да увиђа да жели да се врати код родитеља.

Тек је у априлу овде годиен скупио храбрости да оцу пошаље поруку са позајмљеног телефона.

"Моји родитељи се не љуте што сам побегао. Драго им је што смо поново заједно", рекао је он.

Тил сада дане проводи тако што оцу помаже око радова у шупи и труди се да са родитељима надокнади сво време које су изгубили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КОНАЧНО РЕШЕНА МИСТЕРИЈА НЕСТАЛОГ АВИОНА: Годинама се ништа није знало, а сада је уследио шок (ВИДЕО)

КОНАЧНО РЕШЕНА МИСТЕРИЈА НЕСТАЛОГ АВИОНА: Годинама се ништа није знало, а сада је уследио шок (ВИДЕО)

ПЕДЕСЕТ три године након што је приватни авион са пет мушкараца нестао у снежној ноћи у Вермонту, стручњаци верују да су пронашли олупину давно изгубљеног млазњака у језеру Шамплејн у Северној Америци.

12. 06. 2024. у 17:14

СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Делегација Србије напустила састанак, срамне провокације хрватског представника

СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Делегација Србије напустила састанак, срамне провокације хрватског представника

ДЕЛЕГАЦИЈА Србије и заменик председавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбедност Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић напустили су данас годишњи састанак представника комисија за одбрану и безбедност парламената Југоисточне Европе након што је посланик хрватског Сабора, говорећи о Савету Европе, рекла да ће Приштина бити примљена у Савет Европе што је била директна провокација упућена делегацији Србије.

12. 06. 2024. у 16:13

Коментари (1)

8 ДАНА ВЕЋ ОД 560€ ALL INCLUSIVE Откријте рај на плажама Marsa Matrouh: Египатска оаза на обали Средоземног мора!