МОЖЕ ДА СЕ СЕЈЕ И МЕЂУ КОРОВОМ: Слаба понуда ЕУ пољопривредницима

ПРЕД данашњи самит ЕУ посвећен Украјини, где ће силом прилика пуно речи бити и о побуњеним пољопривредницима, Европска комисија је ставила до знања да ће направити неке уступке пољопривредницима.

МОЖЕ ДА СЕ СЕЈЕ И МЕЂУ КОРОВОМ: Слаба понуда ЕУ пољопривредницима

Фото: Горан Чворовић

Међу њима је и парцијално одустајање од фамозне обавезе да се 4 одсто њива запарложи због биодиверзитета. Ту би земљорадници сада могли да делимично сеју неке културе, али не и житарице.

Размишља се и о лимитирању увоза украјинских производа и одређеним компромисима у вези са склапањем споразума о слободној трговини са земљама Латинске Америке, с детаљима који би данас требало да буду размотрени у присуству шефова држава или влада. То не смирује учеснике у протесту.

После ове најаве, трактори су стигли испред Европског парламента, где тренутно трају жестоки протести. Пољопривредници из Италије, Португалије, Француске, Немачке, Пољске, Шпаније, Холандије и других земаља не задовољавају се ситним мерама. 

Истовремено, као и у Француској, и у Белгији су блокирани неки путеви и дистрибутивни ланци. У Немачкој су због укидања субвенција у више региона постављене барикаде на ауто-путевима, у неким лукама на северу, док су јуче, у време расправе о буџету у парламенту, трактористи били и испред Бундестага у Берлину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ГОТОВО ЈЕ! Алекса Аврамовић напустио Партизан, позната и наредна дестинација