ЕРУПЦИЈЕ ВУЛКАНА У АЗИЈИ: "Дете Кракатауа" у Индонезији све активније (ВИДЕО)

Танјуг

09. 06. 2023. у 12:54

ВУЛКАН Анак Кракатау данас је еруптирао два пута за нешто више од једног сата, избацујући пепео чак 3.000 метара у ваздух, саопштиле су власти у Индонезији.

ЕРУПЦИЈЕ ВУЛКАНА У АЗИЈИ: Дете Кракатауа у Индонезији све активније (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/ Јутјуб/ CRUX

Прва експлозија вулкана била је у 7.46 часова по локалном времену, а затим се поновила 62 минута касније, преноси Ројтерс.

Фотографије које је објавио индонежански Центар за вулканологију и геологију приказују  ширење великог облака који се надвијао из вулкана и кретао се на југозапад.

Вулкан Анак Кракатау висок је 157 метара и налази се у индонезијском мореузу Сунда између острва Јава и Суматра, а еруптирао је више од 10 пута од марта ове године.

Најближе насеље вулкану је удаљено 16,5 км, а власти су прогласиле други највиши ниво узбуне, преноси Ројтерс.

За сада није наређена евакуација, али је туристима и становницима саветовано да се не приближавају вулкану нити да се пењу на њега.

Индонезија се налази на пацифичком "ватреном прстену" и има 127 активних вулкана, према подацима Центар за вулканологију и геологију.

Анак Кракатау, што значи "дете Кракатауа", настао је од легендарног вулкана Кракатау, који је 1883. године разнео читаво острво својом експлозијом, када је убијено више од 36.000 људи у серији цунамија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (0)

НИЈЕ ПИЋЕ: Тому је УБИЛА навика о којој се мало зна! Рокер свирао са Здравковићем, па открио детаље