"ПУТИН ЈОШ НИЈЕ ИЗГУБИО НИЈЕДАН РАТ" Пољски председник о рату у Украјини - "Ова разлика показује ко је у предности"

Новости онлине

31. 05. 2023. у 19:53

РУСИЈА задржава значајну предност у конфронтацији са Украјином, а руски председник Владимир Путин још није изгубио ниједан сукоб, рекао је пољски председник Анджеј Дуда током манифестације "Мост до слободе", коју је организовао Вол Стрит Џурнал.

ПУТИН ЈОШ НИЈЕ ИЗГУБИО НИЈЕДАН РАТ Пољски председник о рату у Украјини - Ова разлика показује ко је у предности

Фото: Shutterstock/Илустрација/AP Photo/Czarek Sokolowski/Википедија

- Данас кажу да је Владимир Путин изгубио рат, а његов пораз је то што је Финска ушла у НАТО, иако је финско друштво годинама оклевало да ли треба да одустане од неутралности - рекао је он.

- Даме и господо, Владимир Путин није изгубио ниједан рат. Надам се да ће овај изгубити. Ми смо сада у ситуацији у којој руски ваљак слама Украјину, стотине људи дневно гине на фронту, али Русија има више од 100 милиона становника, а Украјина - мање од 40 милиона. Ова разлика показује ко је у предности - истакао је Дуда, и додао:

- Русија је нуклеарна сила, има гигантска складишта наоружања – шта је смешно ако шаљу тенкове из шездесетих година, када сваки тенк има 50-60 тона. Ако се креће, он ломи, без обзира да ли је модеран.

БОНУС ВИДЕО: ОБУКА НА "ТЕРМИНАТОРИМА" - Вежба мобилисаних резервиста и добровољаца у Доњецку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (5)

ДРАМА НА РАСКРСНИЦИ: Снимак који је многима вратио веру у људе (ВИДЕО)