КО ЈЕ КУПИО ГРАД ДУХОВА: Дао је милионе долара за насеље у срцу калифорнијске пустиње (ВИДЕО)

Novosti online

31. 05. 2023. у 20:11

СТАРИ рударски град Игл Маунтин, који је одавно напуштен и налази се у калифорнијској пустињи, на сат времена вожње од Палм Спрингса, продат је за 22,5 милиона долара купцу који је желео да остане анониман.

КО ЈЕ КУПИО ГРАД ДУХОВА: Дао је милионе долара за насеље у срцу калифорнијске пустиње (ВИДЕО)

Фото Shutterstock

Мало позната компанија Ecology Mountin Holdings са седиштем у Черитосу код Лос Анђелеса, купила је „град духова" од компаније Eagle Mountain Asquisition LLC. Власник компаније Ecology Mountin Holdings је извесни Арон Сирунијан, који има неколико компанија, углавном за трговину ауто-деловима. Ни Сирунијан, нити његова компанија, нису се оглашавали у вези са куповином града духова, наводе амерички медији.

Како додају, уз град, продата су и истражна права на копање руде на територији града на ком се некада налазио рудник руде гвожђа.

Рудник и насеље, који су били активно од 1948. до 1980. године, основао је Хенри Џон Кајзер, амерички индустријалац, познат и као отац модерне бродоградње у САД.

Град је данас у рушевинама са напуштеним објектима, а на његовом врхунцу, у Игл Маунтину је живело око 4.000 људи. Град је имао три школе, тржне центре, цркве, компаније.

Када је рудник почео да ради са губицима, компанија у чијем власништву је био, најавила је затварање и замолила становнике да траже нове послове и локацију за живот.

У граду је после затварања рудника 1988. године отворен затвор који је престао са радом 2003. године због побуне и нереда у којима је било жртава.

Од тада је Игл Маунтин ненасељен и напуштен. У овом граду снимани су холивудски филмови, као што су „Битка за Лос Анђелес“, „Константин“, „Тенет“, „Острво“ и други. Популаран је за снимање музичких спотова, али и међу јутјуберима и истраживачима заборављених градова.

sputnikportal.rs

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НЕКЕ НАМИРНИЦЕ СТРОГО ИЗБЕГАВАО: Како је Тесла чувао здравље - чудио се шта све људи радо једу