РАНИО ПРОФЕСОРКУ НОЖЕМ И ВИКАО - СВЕ ЋУ ВАС ПОБИТИ! Ужас у Италији, за три месеца у нападима ђака повређено 40 просветних радника

Милица Остојић - Специјално за Новости РИМ

30. 05. 2023. у 21:50

КАДА је професорка историје најавила да ће да га пита, 16-годишњи ученик у средњој школи у предграђу Милана је насрнуо на жену с леђа и избо је ножем!

РАНИО ПРОФЕСОРКУ НОЖЕМ И ВИКАО - СВЕ ЋУ ВАС ПОБИТИ! Ужас у Италији, за три месеца у нападима ђака повређено 40 просветних радника

Фото АП

А затим је, машући пиштољем (за који се срећом испоставило да је играчка) почео да прети вичући - Све ћу вас побити!

Све је изгледало као сцена из хорор филма. Ученик који је иначе већ понављао први разред, ове године је поправио све оцене, сем из историје. И када је професорка рекла да ће да га ицењује, зграбио је нож и пиштољ из ранца, као да треба да оконча неку мисију. Убадао је несрећну жену ножем у руку, у раме, без вике, без речи, није уопште био узнемирен, као да је без емоција.

Деца су била у шоку, неко је успео да побегне из учионице, неко се сакрио под клупу, неко превруо клупу да се заштити.

- Када је насилник изашао напоље забаркидарили смо се у учионици, гурнули клупе на врата. Паника се ширила, чули смо јауке напољу, професорка је крварила...“

Епилог хаоса у Милану је да је нападнута професорка оперисана и да није у животној опасности, а ученик је смештен на Оделењу Психијатријске клинике Сан Карло у Милану. Тужилаштво за малолетнике ће сада проценти какве мере ће да предузме против њега.

Само је један и истоветан закључак након бројних алармантних случајева насртаја ученика на наставнике и поремећених односа међу ученицима: ковид, изолованост, настава на дистанцу, то је направило пукотину и пореметило комплетно односе у школама, како са наставницима тако и у међусобним односима ученика. Тог је мишљења и министар просвете Ђузепе Валдитара, због чега је најавио да ће у Парламенту да се разговара о увођењу психолога у све школе као и о психијатријској подршци.

 Последња три месеца нападнуто је 40 професора у италијанским школама, највише у Ломбардији. Једна од пет школа морала је да затражи помоћ социјалних служби, јер су школе постале терен за борбу. Чак 15 одсто породица мора да надокнади штету коју су њихова деца проузроковала у школама. На друштвено-користан рад упућено је чак  36 одсто ученика, од тога је чак 47 одсто из школа у Ломбардији.

Агресију ученици испољавају на различите начине, од вербалних до физичких напада, бацају предмете на њих, прете уношењем у лице, чак им и држе руке на телу. А родитељи нажалост у свему томе не виде своју кривицу, већ их све више има тешке речи оптужбе, па чак су и они агресивни према наставницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

У СЕЛО Бањска, у општини Звечан, ни јутрос се не може ући ни изаћи. Сви прилази су блокирани јаким полицијским снагама, а још увек није познато када ће бити одблокирани.

25. 09. 2023. у 09:43

ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ: Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

"ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ": Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

Јавност у Хрватској још је згрожена вешћу да је њихов прослављени рукометаш Денис Бунтић крвнички претукао супругу, а још је шокантнија вест да је он пуштен из притвора уз забрану приласка супрузи.

25. 09. 2023. у 10:10

Коментари (1)

САВЕТИ ВЛАДЕТЕ ЈЕРОТИЋА: Како препознати ПРАВОГ пријатеља