"СВЕТ ЧЕКА ОСЛОБОЂЕЊЕ ОД ЗАПАДА, МОЖЕМО ДА УНИШТИМО АМЕРИКУ" Ердоганов министар би да руши Вашингтон

Новости онлине

29. 05. 2023. у 18:30

МИНИСТАР унутрашњих послова Турске Сулејман Сојлу поручио је да је Запад данас први пут у слабој позицији и да Анкара први пут има могућност да уништи "све који сметају" Турској, укључујући и Американце.

СВЕТ ЧЕКА ОСЛОБОЂЕЊЕ ОД ЗАПАДА, МОЖЕМО ДА УНИШТИМО АМЕРИКУ Ердоганов министар би да руши Вашингтон

Фото: Профимедиа

- Назовите нас кукавицама ако не уништимо све оне који сметају овој земљи, укључујући америчке трупе, у наредних пет година. Ово је први пут да имамо такву прилику. Први пут смо ухватили Запад у слабој позицији. Први пут смо ухватили Америку. Први пут смо их после 100 година ухватили са Реџепом Тајипом Ердоганом - рекао је Сојлу. 

Сојлу је, како преносе Телеграм канали на руском језику, још додао да се Турска "Алаховом вољом и милошћу" данас налази "у најмоћнијем периоду у последњих 300 година" и оптимистично изјавио да свет чека ослобођење "јарма Запада":

"Сутрашњи дан ће, уз помоћ демократије и снаге народа, постати прекретница за свет и његово спасење од угњетавања Запада и његових злодела".

Турски министар је, подсетимо, и раније имао отворено антизападне и антиамеричке изјаве.

У фебруару ове године он је позвао америчког амбасадора у земљи да "склони своје прљаве руке" од Турске, рекавши да зна да је Вашингтон планирао да изазове проблеме у земљи. Како је тада рекао, сваки амерички амбасадор до сада размишљао је о томе како да нанесе штету Анкари, што је "једна од главних несрећа" за Турску.

Мислили су да ће моћи да раде шта желе са Турском, "али један човек им је покварио Турску - Реџеп Тајип Ердоган", рекао је тада Сојлу.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган поново је изабран за председника земље, чиме ће започети трећу деценију управљања државом. 

Након победе, он је захвалио свима који су га подржали и најавио да долази век Турске. Осим тога, поручио је да ће Анкара наставити сарадњу са Москвом, те да ће гасно чвориште бити формирано, као што је и било планирано.

БОНУС ВИДЕО: НЕМА ПРЕДАЈЕ - "Српкиња је мене мајка родила" и три прста у вис испред општине Лепосавић

(РТ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГРЧКА НАУЧНИЦА О ОТВАРАЊУ ХРИСТОВОГ ГРОБА: Око тог места влада јака енергија - инструменти су нам се искључили (ВИДЕО)