МОТОР НА ПИВО: Американац из Минесоте искористио популарно пиће за погон двоточкаша

А. В. В.

29. 05. 2023. у 20:09

ДА пиво може да има другачију сврху осим пића у којем људи уживају широм света показао је становник из Минесоте који је направио мотоцикл који се креће на погон од овог напитка!

МОТОР НА ПИВО: Американац из Минесоте искористио популарно пиће за погон двоточкаша

Принтскрин

Кај Мајклсон, познат по својим необичним машинама као што је тоалет на ракетни погон, испричао је да је свој најновији изум направио у својој гаражи у Блумингтону који има буре од 14 галона са грејним котуром уместо мотора на гас. Намотај загрева пиво до 300 степени које се затим претвара у прегрејану пару у млазовима и који покреће бицикл напред.

- Цена гаса расте, ја не пијем, тако да не могу да смислим ништа боље него да пиво искористим за гориво - рекао је Мајклсон новинарима.

Он је проценио да би мотор могао да достигне брзину до 241,40 километара на час, али га још није тестирао. Његов син Бади Мајклсон рекао је да се мотоцикл може прилагодити да се покрене и уз помоћ другог напитка - енергетског пића или кафе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИКОЛИЋ О НАДИМКУ ЖИКА СЕЉАК: Хтели су да ме понизе - викну из бесног аута: Где си сељак! Подметање, то ме је мотивисало