ТУРИСТИ ПОТИСНУЛИ ЛОКАЛЦЕ У МАЛАГИ: Шпански град нова светска атракција

А. В. В.

29. 05. 2023. у 13:41

ШПАНСКИ град Малага постао је једно од најтраженијих туристичких места, толико да су туристи почели да потискују локално становништво!

ТУРИСТИ ПОТИСНУЛИ ЛОКАЛЦЕ У МАЛАГИ: Шпански град нова светска атракција

FOTO: AP/Tanjug

Власници станова су почели да повећавају кирије, а у небо су отишле и цене основних животних намирница. И не само то, чак су тражили од станара да се иселе да би куће и станове могли да рентирају туристима.

- Газдарица нам је мало пре пандемије рекла да морамо да се иселимо јер су кућицу на променади уз плажу хтели да реновирају да би могли да је изнајмљују туристима - испричали су мештани.

Навала туриста на овај шпански град почела је пре годину дана. Малагу су "окупирали" и странци који су ту купили куће и станове, па су многи од њих, уз староседеоце, почели да изнајмљују своје домове туристима. Према писању медија из Малаге, тренутно у граду има више туристичких апартмана него становника. Све ово изазвало је велики револт код грађана, да неки чак планирају и да се због туриста одселе из родног града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ШОК! УКИДА СЕ ЛИГА ШАМПИОНА?! Заборавите фудбал који сте знали - УЕФА се спрема на радикалан потез