СТУПА НА СНАГУ ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ: Градначелник Њујорка потписао нови закон о дискриминацији

Танјуг

28. 05. 2023. у 10:59

ЉУДИ који су гојазни, високи или ниски у Њујорку ће бити заштићени од дискриминације на основу тих карактеристика према закону који је потписао градоначелник Ерик Адамс, што је мера за коју се њени заговорници надају да ће бити спровођена и у другим градовима, преносе амерички медији.

СТУПА НА СНАГУ ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ: Градначелник Њујорка потписао нови закон о дискриминацији

Фото: АП

Закон, који је представио градски одборник Шон Абро, предвиђа забрану дискриминације на основу висине и масе на радном месту, као и у приступу јавном и приватном смештају.

- Не би требало да буде важно колико сте високи или колико сте тешки.Када тражите посао, покушавате да нађете неку врсту смештаја или изнајмите стан, не би смели да вас третирају другачије - рекао је Адамс, преноси ЦБС Њуз.

Закон ступа на снагу за шест месеци и допуњује већ постојеће мере за заштиту од дискриминације на основу расе, вере, боје коже, националног порекла и рода.

БОНУС ВИДЕО: Пошасти постмодерне: Канадски политичари у штиклама врцкају, све то снима министар саобраћаја

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НЕДАВНО СЕ КРСТИО, А САД... Оженио се Роналдо -  и то ким! (ФОТО)