ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД ИЛИ НЕСТРУЧНОСТ: У експлозији у пакистанском антитерористичком одељењу погинуло осам људи (ФОТО)

Танјуг

24. 04. 2023. у 22:13

НАЈМАЊЕ осам људи погинуло је данас, а више од 50 их је рањено у две експлозије у пакистанском одељењу за антитероризам на северозападу земље, саопштила је полиција.

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД ИЛИ НЕСТРУЧНОСТ: У експлозији у пакистанском антитерористичком одељењу погинуло осам људи (ФОТО)

Фото Танјуг/АП

Шеф покрајинске полиције Ахтар Хајат рекао је да се још не зна шта је изазвало експлозије у северозападној долини Сват, коју су раније дуго контролисали исламски милитанти, пре него што су истерани одатле током војне операције 2009. године.

Међутим, милитанти су 2012. године у тој области ранили добитницу Нобелове награде Малалу Јусафзаи.

Фото Танјуг/АП

Долина је позната и по томе што је ту рођен Мула Фалула, бивши лидер пакистанских талибана, који је убијен у ваздушном нападу у суседном Авганистану 2018. године.

Хајат је додао да већину настрадалих у Одељењу за антитероризам чине полицајци, истичући да су такође живот изгубили и жена и дете који су случајно пролазили поред зграде у време експлозије.

Шеф полиције је додао да је у канцеларијама било старе муниције и да се истражује да ли је то могућ узрок експлозије или је ипак у питању терористички напад.

Фото Танјуг/АП

-Ово је несрећан случај, рекао је регионални шеф антитерористичке јединице Сохаил Халид, додајући да делује да се не ради о самоубилачком или терористичком нападу.

Он је рекао да је у згради постојало складиште оружја и да се тренутно претпоставља да је можда дошло до експлозије због непажње, али је нагласио да су "све опције отворене" о могућем узроку.

Засад нико није преузео одговорност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

У СЕЛО Бањска, у општини Звечан, ни јутрос се не може ући ни изаћи. Сви прилази су блокирани јаким полицијским снагама, а још увек није познато када ће бити одблокирани.

25. 09. 2023. у 09:43

ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ: Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

"ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ": Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

Јавност у Хрватској још је згрожена вешћу да је њихов прослављени рукометаш Денис Бунтић крвнички претукао супругу, а још је шокантнија вест да је он пуштен из притвора уз забрану приласка супрузи.

25. 09. 2023. у 10:10

Коментари (0)

ЗА КРСТОВДАН СЕ ДРУГАЧИЈЕ ПОСТИ: Знате ли шта је сухоједење?