ИЗБЕГАО ПЛАЋАЊЕ ПУТАРИНЕ ОД 4.000 ЕВРА: Осамдесетогодишњи “Ноно Спринт” је две године путовао за џабе

Novosti online

01. 04. 2023. у 00:43

ИТАЛИЈАНСКИ држављанин (80), са надимком "ноно Спринт" (деда Спринт), који је иначе пензионер и живи у дому за старе, ризикује да оде на суд, јер је вешто избегавао плаћање путарина у вредности од 4.000 евра, користећи специјалну технику која је, како наводе тамошњи медији, чешће резервисана за метро превоз.

ИЗБЕГАО ПЛАЋАЊЕ ПУТАРИНЕ ОД 4.000 ЕВРА: Осамдесетогодишњи “Ноно Спринт” је две године путовао за џабе

Фото: ЕПА

Наиме, старији мушкарац, којем је име Марио је својим аутомобилом марке "фиат пунто" две године путовао италијанским ауто-путевима, а није платио чак ни један једини евро, тврдећи да су трошкови путарина прескупи и да нису вредни плаћања, јер су услуге лоше.

Ушли му у траг

Марио је успео да избегне плаћање путарина тако што је возио близу возила које се налазило испред њега, и то траком која је резервисана за кориснике "припејд Телепаса". Он би дословно возио особи испред њега на бранику, и на тај начин прошао кроз наплатну рампу, пре него што се она спусти.

Након извесног времена, радници компаније за ауто-путеве у Италији приметили су пропусте, спојили су снимке са свих надзорних камера на наплатним станицама куда је мушкарац прошао, и на тај начин успели су да му уђу у траг и да га идентификују.

Компанија је утврдила да је Марио на својим путовањима одлазио на места укључујући Рим и Напуљ, а сада му прети суђење због оптужби за превару, осим ако не плати износ од 4.000 евра које дугује компанији. Међутим, он одбија да то уради.

ОДБИЈА ДА ПЛАТИ ДУГ

Након што је италијански пензионер ухваћен и суочен са сумом новца коју дугује компанији, наводно рекао је свом адвокату како не жели да исплати дуг!

- Не плаћам! Ауто-пут је јавна служба, не могу да наплаћују путарину, да не помињем то да су цене превисоке за понуђену услугу - наводно је рекао Марио свом адвокату.

Како италијански медији пишу, Марио је рекао свом адвокату и да ће возити ноћу због досаде у дому за старе, где је и смештен.

- Други станари би ишли у кревет у одређено време, а шта ја онда да радим? Нисам могао да седим у тој просторији цео дан - објаснио је Марио свом адвокату и додао:

- Путовања су одувек била моја страст, она ми отварају срце, волим да идем на нова места, и све док будем могао ићи ћу!.

(Гардијан/Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

САМО ТИ, СИНЕ, РАДИ СВОЈ ПОСАО Славимо Светог Новомученика Вукашина Јасеновачког