МАСК ЖЕЛИ ТРАНСПАРЕНТНОСТ: Твитер открио јавности неке делове изворног кода

Танјуг

01. 04. 2023. у 00:33

КОМПАНИЈА Твитер открила је јавности, у складу са одлуком власника Илона Маска, неке делове свог изворног кода који су, између осталог, одговорни за алгоритам на основу којег ова друштвена мрежа препоручује садржај корисницима.

МАСК ЖЕЛИ ТРАНСПАРЕНТНОСТ: Твитер открио јавности неке делове изворног кода

FOTO: AP/Tanjug

Изворни кодови за многе делове Твитера отпремљени су у два виртуелна складишта на популарној платформи за дељење кодова Гитхаб, саопштила је компанија, преноси Ројтерс.

Корисници Твитера и програмери сада могу да погледају на који начин функционише ова друштвена мрежа и предложе промене алгоритма.

Компанија је навела да код задужен за предлоге реклама корисницима Твитера није објављен, као ни подаци који би угрозили приватност и безбедност корисника

Власник Твитера Илон Маск је саопштио да ће транспарентност по питању кода довести до већег поверења корисника и значајног побољшања ове друштвене мреже.

-Нема сумње да ће бити откривене неке ствари које ће нас постидети, али ми ћемо их брзо поправити, навео је Маск у објави на Твитеру.

Прошле недеље су неки делови изворног кода Твитера процурели на Гитахабу, а компанија је изразила наду да ће одговорни за ово нелагално дељење кода бити приведени правди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

УЗДРМАЛИ СМО ВУЧИЋА, ДОШАО МУ ЈЕ КРАЈ: Уредник портала Телеграфи из Приштине радује се протестима у Београду