ПОСЛЕ МАСАКРА У ШКОЛИ: Демонстранти траже од власти у Тенесију строже законе о оружју

Танјуг

31. 03. 2023. у 00:55

ВИШЕ од хиљаду људи данас је протестовало у Тенесију, тражећи од власти те америчке савезне државе да пооштре законе о оружју након пуцњаве у школи у Нешвилу, у којој је погинуло шест особа, од којих троје деветогодишње деце.

ПОСЛЕ МАСАКРА У ШКОЛИ: Демонстранти траже од власти у Тенесију строже законе о оружју

Фото Танјуг/АП

Републикански посланици у Тенесију ове недеље су одложили расправу о закону који би требало да прошири приступ ватреном оружју, преноси АП.

Ова америчка савезна држава је последњих година олакшала набавку ватреног оружја и укинула потребу за дозволама за ношење скривеног пиштоља.

Одри Елизабет Хејл, осумњичена за убиство троје деце и троје одраслих у понедељак у приватној основној школи у Нешвилу, легално је купила укупно седам комада ватреног оружја, објавила је полиција.

Хејл, бивша ученица те школе, страдала је у размени ватре са полицијом.

Још нема званичних информација о могућем мотиву за насиље које се догодило убрзо после почетка наставе у презбитеријанској школи Ковенант, коју похађа око 200 деце од предшколског узраста до шестог разреда основне школе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (1)

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ДО 13 ГОДИНА ГРАТИС У ОВОМ ХОТЕЛУ: La Blanche Resort 5* је прави избор за најлепши летњи одмор у друштву најближих