ЗЕЛЕНСКИ ПРОТИВ ШЕФА ПЕНТАГОНА: Бахмут је стратешки град за Украјину

П. З. С. / риа.ру

30. 03. 2023. у 19:24

ОДЛУКА украјинског председника Владимира Зеленског да се по сваку цену задржи за Артјомовск прецртава лажну тезу западних пропагандиста и шефа Пентагона Лојда Остина да град није од стратешког значаја, написао је на Твитеру амерички активиста за људска права Аџаму Барака.

ЗЕЛЕНСКИ ПРОТИВ ШЕФА ПЕНТАГОНА: Бахмут је стратешки град за Украјину

Фото: АП/Либкос


-Државни пропагандисти који се представљају као новинари говоре нам да Бахмут (украјински назив за Артјомовск. – Ред.) не представља значајну стратешку вредност, али глумац-председник Зеленски изгледа другачије мисли и жртвује хиљаде живота да би га одржао, — рекао је бивши потпредседнички кандидат Странке зелених.

Амерички секретар за одбрану Лојд Остин рекао је почетком марта да Артјомовск, где се воде тешке борбе, има више симболички него стратешки значај. Истовремено, за наставак одбрамбене операције и даље јачање позиција Оружаних снага Украјине у граду изјаснио се и главнокомандујући украјинских трупа Валериј Залужни.

Артјомовск се налази северно од Горловке. Ово је важно транспортно чвориште за снабдевање Оружаних снага Украјине у Донбасу. Жестоке борбе се воде ван града више од шест месеци, украјинска група је у оперативном окружењу.

БОНУС ВИДЕО - ПОГЛЕДАЈТЕ ИСПАЉИВАЊЕ "МОСКИТ" КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ: Вежбе руске Пацифичке флоте у Јапанском мору

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СРПСКА СТРАНА ПРИЧЕ НА СИ-ЕН-ЕНУ: Како је Вучић принципијелном политиком довео до тога да се у свету чује српски глас